Παράνομες χρηματοδοτήσεις προς την ΠΟΣΤ από τα ΕΛΤΑ

Παράνομες χρηματοδοτήσεις προς την ΠΟΣΤ από τα ΕΛΤΑ

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παράνομες χρηματοδοτήσεις εκατομμυρίων ευρώ από τις διοικήσεις των ΕΛΤΑ προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ) για το διάστημα 2007 – 2010 διαπίστωσε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, ενώ το σχετικό πόρισμα κατατέθηκε την εβδομάδα που πέρασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Η έρευνα ξεκίνησε με αφορμή παλαιότερη έκθεση του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή, σύμφωνα με την οποία τα ΕΛΤΑ είχαν πραγματοποιήσει παράνομες χρηματοδοτήσεις της ΠΟΣΤ ύψους 16 εκατομμυρίων ευρώ το διάστημα 1999 – 2010. Η έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας επικεντρώθηκε στο διάστημα 2007 – 2010 διαπιστώνοντας επιχορηγήσεις περίπου 10 εκατ. ευρώ, οι οποίες χαρακτηρίζονται παράνομες.

Απαντώντας ο πρόεδρος της ΠΟΣΤ Γιώργος Βασιλόπουλος, υποστήριξε ότι τα συγκεκριμένα χρήματα είναι συνεισφορές των μελών προς την Ομοσπονδία, οι οποίες συγκεντρώθηκαν μέσω του ΕΛΤΑ, και δεν πρόκειται για επιχορηγήσεις. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι έρευνες συνεχίζονται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή