Εξαρθρώθηκε σπείρα ένοπλων ληστών

Εξαρθρώθηκε σπείρα ένοπλων ληστών

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πενταμελή σπείρα Αλβανών κακοποιών που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε πρακτορεία του ΟΠΑΠ, καταστήματα κινητής τηλεφωνίας και εταιρείες courier εξάρθρωσε η Ασφάλεια Αττικής.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, ότι τον Ιανουάριο του 2013 είχαν πυροβολήσει κατά δύο υπαλλήλων καταστήματος της Vodafone στην Καισαριανή καθώς και ότι λίγους μήνες αργότερα, στις 19 Απριλίου, είχαν ανοίξει πυρ κατά αστυνομικών που είχαν προσπαθήσει να τους ελέγξουν στα Ιλίσια.

Τραυμάτισαν υπαλλήλους

Στην πρώτη περίπτωση οι δράστες είχαν λίγο μετά τις 8 το βράδυ εισβάλει στο κατάστημα της Vodafone και κατά τη διάρκεια της ληστείας είχαν πυροβολήσει και τραυματίσει στα πόδια δύο υπαλλήλους.

Στη δεύτερη περίπτωση, οι δράστες που επέβαιναν σε Ι.Χ. είχαν ανοίξει πυρ εναντίον αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που είχαν προσπαθήσει να τους ελέγξουν. Το περιστατικό είχε σημειωθεί στη διάρκεια της νύχτας στην οδό Ηριδανού.

Προκειμένου να διαφύγουν, οι δράστες είχαν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν το αυτοκίνητό τους και να κατευθυνθούν πεζή στην Πανεπιστημιούπολη.

Η Αστυνομία κατηγορεί τους πέντε συλληφθέντες ότι στο διάστημα από τον Μάρτιο του 2013 μέχρι τον Ιούλιο του 2014 διέπραξαν συνολικά 12 ένοπλες ληστείες σε πρακτορεία ΟΠΑΠ με συνολική λεία 26.000 ευρώ, τρεις ληστείες σε καταστήματα κινητής τηλεφωνίας με λεία 25.000 ευρώ και δύο ένοπλες ληστείες σε καταστήματα εταιρειών courier από τα οποία αφαίρεσαν ποσά που ανέρχονται σε 8.000 ευρώ περίπου.

Από την έρευνα προέκυψε επιπλέον ότι οι πέντε αλλοδαποί συλληφθέντες λήστεψαν με την απειλή όπλων επιχείρηση στον Ασπρόπυργο αφαιρώντας από το χρηματοκιβώτιο 127.000 ευρώ, ενώ σε μια άλλη περίπτωση απέσπασαν από ιδιώτη τσάντα με 39.000 ευρώ και τα κλειδιά του αυτοκινήτου του.

Οι πέντε δράστες είναι ηλικίας 24 έως 25 ετών. Αρχηγός της σπείρας είναι, σύμφωνα με την Αστυνομία, 30χρονος Αλβανός που καταζητούνταν τους τελευταίους δώδεκα μήνες για συμμετοχή σε σπείρα Αλβανών ληστών που είχε εξαρθρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2013.

Για συμμετοχή στην εν λόγω σπείρα, που είχε διαπράξει 17 ληστείες σε καταστήματα της Αττικής, είχαν συλληφθεί δύο Αλβανοί υπήκοοι 27 και 31 ετών όχι όμως και ο 30χρονος που στο διάστημα που διέφευγε τη σύλληψη κατάφερε να στρατολογήσει νέους συνεργούς και να συνεχίσει τη δράση του.

Ευρήματα

Εκτός από τις ένοπλες ληστείες, οι δράστες φέρονται στις 15 Αυγούστου του 2012 να πυροβόλησαν για εκφοβισμό εναντίον ομοεθνή τους στην Κερατέα με τον οποίο είχαν προσωπικές διαφορές.

Σε έρευνες στα σπίτια τους βρέθηκαν δύο πιστόλια, κουκούλες full face, γάντια, κινητά τηλέφωνα καθώς και μέρος των κλοπιμαίων.

Στο μεταξύ, από το τμήμα Ασφαλείας Αγ. Παρασκευής συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Αλβανίας 23 και 29 ετών κατηγορούμενοι για 19 κλοπές μοτοσικλετών από την Αγία Παρασκευή, τον Γέρακα και την Παλλήνη.

Οι δράστες ήταν υπάλληλοι delivery και εντόπιζαν τις μοτοσικλέτες στις πυλωτές πολυκατοικιών τις οποίες επισκέπτονταν ενόσω πραγματοποιούσαν διανομές φαγητών.

Τις παραβίαζαν με τη χρήση ειδικά διαμορφωμένου κατσαβιδιού και τις μετέφεραν στο σπίτι του 23χρονου όπου τις αποσυναρμολογούσαν με σκοπό να πουλήσουν εξαρτήματά τους ως ανταλλακτικά.

Στα σπίτια τους βρέθηκαν δύο μοτοσικλέτες, δύο σκελετοί μοτοσικλετών, 7 κινητά τηλέφωνα και πλήθος ανταλλακτικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή