Βρέθηκε κρησφύγετο συνεργού του Μαζιώτη

Βρέθηκε κρησφύγετο συνεργού του Μαζιώτη

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συμμετοχή σε κάποιες από τις έξι ληστείες τραπεζών που αποδίδονται στον Νίκο Μαζιώτη και τους συνεργούς του φέρεται να έχει ο ενοικιαστής του διαμερίσματος επί της οδού Μιχαήλ Βόδα, το οποίο ερευνήθηκε από την Αντιτρομοκρατική. Το σπίτι εντοπίστηκε πριν από περίπου 15 ημέρες και τέθηκε υπό παρακολούθηση προτού οι αξιωματικοί της υπηρεσίας αποφασίσουν να ερευνήσουν το εσωτερικό του μερικά εικοσιτετράωρα αργότερα.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, το σπίτι είχε νοικιαστεί προ ενός περίπου έτους από άτομο που είχε χρησιμοποιήσει πλαστά στοιχεία ταυτότητας.

Περιγράφεται ως συνεργός του Νίκου Μαζιώτη και φέρεται να έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές για ανάμειξή του σε υποθέσεις του λεγόμενου κοινού ποινικού δικαίου. Δεν πρόκειται όμως για τον 35χρονο Γιώργο Πετρακάκο, που, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., έχει ταυτοποιηθεί ως ο ένας από τους δράστες των ληστειών σε Ακράτα και Μέθανα.

Οι φωτογραφίες

Τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του Πετρακάκου είχαν δοθεί στη δημοσιότητα τη 18η Ιουλίου, δύο εικοσιτετράωρα μετά την επεισοδιακή σύλληψη Μαζιώτη στο Μοναστηράκι.

Δεν αποκλείεται μάλιστα η Αντιτρομοκρατική να κατάφερε να εντοπίσει το συγκεκριμένο διαμέρισμα χάρη σε πληροφορίες πολιτών που είδαν δημοσιευμένες στα ΜΜΕ τις εν λόγω φωτογραφίες.

Μιλώντας χθες στην «Κ» κορυφαίος αξιωματικός δήλωσε ότι ο ενοικιαστής του διαμερίσματος επί της Μ. Βόδα φέρεται να έχει συμμετάσχει, όπως και ο 35χρονος Γ. Πετρακάκος, σε ορισμένες από τις έξι ένοπλες ληστείες τραπεζών που διαπράχθηκαν το διάστημα από τον Μάιο του 2012 έως τον Μάρτιο του 2014 από την «ομάδα Μαζιώτη».

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, το διαμέρισμα δεν χρησιμοποιείτο ως γιάφκα αλλά ως σπίτι «ασφαλείας» και είχε εγκαταλειφθεί πριν από περίπου έξι μήνες. Στο εσωτερικό του επομένως δεν βρέθηκαν όπλα ή εκρηκτικά. Ανιχνεύτηκαν ωστόσο δακτυλικά και γενετικά αποτυπώματα, τα οποία αποκαλύπτουν την ταυτότητα των ατόμων που το είχαν επισκεφθεί. Ερωτηθείς σχετικά αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής δήλωσε ότι «ερευνάται εάν σ’ αυτούς συγκαταλέγονται ο Νίκος Μαζιώτης και η Πόλα Ρούπα».

Από την πρώτη στιγμή

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για τον εντοπισμό κρησφύγετου του Ν. Μαζιώτη και των συνεργών του είχαν από την πρώτη στιγμή επικεντρωθεί στην περιοχή των Πατησίων.

Ενα από τα στοιχεία που είχε οδηγήσει τις αρχές στη συγκεκριμένη περιοχή ήταν φωτογραφίες του Μαζιώτη από κάμερες ασφαλείας στον σταθμό του ΗΣΑΠ Αγ. Νικόλαος. Στην ίδια περιοχή πιθανολογείται ότι βρίσκεται και το διαμέρισμα-κρησφύγετο όπου φυλάσσονται όπλα, πιθανώς δε και εκρηκτικά που έχουν χρησιμοποιηθεί από τον Νίκο Μαζιώτη σε τρομοκρατικές ενέργειες, όπως, για παράδειγμα, η επίθεση στο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος τον περασμένο Απρίλιο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή