Εως 41 βαθμούς Κελσίου επί 4 ημέρες

Εως 41 βαθμούς Κελσίου επί 4 ημέρες

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού είναι γεγονός. Από σήμερα και για τις επόμενες τέσσερις ημέρες ο υδράργυρος θα χτυπήσει κόκκινο, φθάνοντας έως και τους 41 βαθμούς Κελσίου. Οι υγειονομικές αρχές καλούν τους πολίτες να αποφύγουν την έντονη δραστηριότητα και να μεριμνήσουν για τα παιδιά και τους ανθρώπους με προβλήματα υγείας.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή άνοδο στις περισσότερες περιοχές της χώρας από σήμερα μέχρι και το Σάββατο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 39 και πιθανόν κατά τόπους τους 40 και πιθανόν τους 41 βαθμούς Κελσίου. Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από το απόγευμα του Σαββάτου από τα δυτικά και βόρεια, η οποία θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα την Κυριακή. Παράλληλα, θα ενισχυθούν πρόσκαιρα οι βόρειοι άνεμοι στα 7 με 8 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει κατά τόπους:

Σήμερα στα ηπειρωτικά τους 38, στις Κυκλάδες τους 33 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο, Πέμπτη, στα ηπειρωτικά τους 39, στις Κυκλάδες τους 34 και στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Μεθαύριο, Παρασκευή, στα ηπειρωτικά τους 40 και πιθανόν στο εσωτερικό της ανατολικής χώρας τους 41 βαθμούς, στις Κυκλάδες τους 35 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο στα δυτικά και βόρεια τους 36 με 37, ενώ στην υπόλοιπη χώρα τους 38 με 40 και πιθανόν τους 41 βαθμούς Κελσίου.

Το υπουργείο Υγείας πάντως ανακοίνωσε ότι, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα των συνανθρώπων μας από τις υψηλές θερμοκρασίες, έχει ενημερώσει τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της επικράτειας για να βρίσκονται σε ετοιμότητα έως και την πάροδο του φαινομένου του καύσωνα. Παράλληλα, εφιστά την προσοχή στις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, όπως βρέφη και ανθρώπους άνω των 65 ετών, καθώς και πάσχοντες από χρόνια νοσήματα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή