Επίθεση με μολότοφ σε εγκαταλελειμμένο σπίτι, όπου έμεναν μετανάστες

Επίθεση με μολότοφ σε εγκαταλελειμμένο σπίτι, όπου έμεναν μετανάστες

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ιδιαίτερη προσοχή πραγματοποιούνται οι έρευνες των αξιωματικών της Ασφάλειας Πατρών για τη διαλεύκανση της υπόθεσης σχετικά με την εμπρηστική επίθεση που εκδηλώθηκε σε εγκαταλελειμμένο σπίτι, όπου διέμεναν αλλοδαποί, κοντά στο παλιό εργοστάσιο της χαρτοποιίας «Λαδόπουλου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστοι δράστες πλησίασαν τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας τον περιβάλλοντα χώρο του σπιτιού και αφού έριξαν αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς, εξαφανίστηκαν. Από τον θόρυβο που προκάλεσε η ανάφλεξη των εμπρηστικών μηχανισμών, ξύπνησαν περίοικοι, οι οποίοι ειδοποίησαν αμέσως την Πυροσβεστική. Μέσα σε λίγα λεπτά οι πυροσβέστες κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά, προτού αυτή επεκταθεί. Στη γρήγορη κατάσβεση της φωτιάς εκτιμάται ότι έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι ο πυροσβεστικός σταθμός βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από την περιοχή του «Λαδόπουλου».

Ταυτόχρονα, στην περιοχή έφθασαν και αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών, οι οποίοι αφού ερεύνησαν τον χώρο συνέλεξαν στοιχεία από το σημείο της εμπρηστικής επίθεσης, τα οποία εκτιμούν πως μπορεί να τους οδηγήσουν στους δράστες. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτιμούν ότι πιθανόν η εμπρηστική επίθεση να είχε ρατσιστικά κίνητρα.

Ας σημειωθεί ότι η περιοχή όπου σημειώθηκε η εμπρηστική επίθεση βρίσκεται απέναντι από το λιμάνι, όπου συγκεντρώνονται αλλοδαποί. Ειδικότερα, τους τελευταίους μήνες, δεκάδες αλλοδαποί έχουν βρει προσωρινή στέγη σε εγκαταλελειμμένα εργοστάσια και σπίτια, ζώντας κυριολεκτικά κάτω από άθλιες συνθήκες και περιμένοντας την ευκαιρία είτε να μπουν στο λιμάνι είτε να κρυφτούν σε κάποιο φορτηγό προκειμένου να καταφέρουν να φθάσουν στην Ιταλία.

Στο μεταξύ, μετά την προχθεσινή επίθεση η αστυνομία έχει λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή, ώστε να αποφευχθεί ένα παρόμοιο περιστατικό, κάτι που θα μπορούσε ενδεχομένως να πυροδοτήσει επεισόδια σαν αυτά του Μαΐου του 2012 έξω από το παλιό εργοστάσιο της «Πειραϊκής–Πατραϊκής». Αφορμή για να ξεσπάσουν τότε τα επεισόδια ήταν ο φόνος ενός 29χρονου κατοίκου της περιοχής, για τον οποίο είχαν κατηγορηθεί τρεις αλλοδαποί. Αν και η αστυνομία δεν συνδέει σε καμία περίπτωση τα δύο γεγονότα, δεν θέλει να δημιουργηθεί σκηνικό έντασης.

Ούτως ή άλλως, τα μέτρα της αστυνομίας είναι διαρκή στη λιμενική ζώνη. Από τον περασμένο Μάιο έχουν πραγματοποιηθεί έξι επιχειρήσεις για τον εντοπισμό αλλοδαπών που «πολιορκούν» το λιμάνι, χωρίς να έχουν τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγραφα.

Ειδικότερα, έχουν προσαχθεί στην Ασφάλεια Πατρών και στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα 357 αλλοδαποί. Από αυτούς, έχουν συλληφθεί 38 και άλλοι 208 έχουν οδηγηθεί στη Διεύθυνση Αλλοδαπών της Αθήνας.

Επίσης, έχουν εντοπιστεί 47 ανήλικοι, οι οποίοι εστάλησαν για φιλοξενία σε δομές που διατηρούν Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Τέλος έχουν αφεθεί ελεύθεροι 64 αλλοδαποί διότι είχαν νομιμοποιητικά έγραφα παραμονής στη χώρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή