«Ολυμπία Οδός»: Θα αξιοποιήσουν παλαιά άσφαλτο

«Ολυμπία Οδός»: Θα αξιοποιήσουν παλαιά άσφαλτο

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Εξοικονόμηση πόρων για την Αυτοδιοίκηση και μηδενική επιβάρυνση του περιβάλλοντος συνιστά η συμφωνία μεταξύ της περιφερειακής ενότητας Αχαΐας και της «Ολυμπίας Οδού», για την αξιοποίηση της παλαιάς ασφάλτου που αποξηλώνεται από την περιμετρική οδό της Πάτρας, προκειμένου να επιστρωθεί νέα. Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην «Κ» ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρ. Αλεξόπουλος, η παλαιά άσφαλτος θα χρησιμοποιηθεί, ύστερα από την κατάλληλη επεξεργασία, για την επίστρωση αγροτικών δρόμων με χαλίκι, σε αρκετές περιοχές της Αχαΐας. Μάλιστα, όπως τόνισε, το συγκεκριμένο υλικό είναι πολύ καλής ποιότητας και αξιοσημείωτης αντοχής, ιδιαίτερα σε συνθήκες βροχόπτωσης. Eτσι θα διευκολυνθούν οι μετακινήσεις, όχι μόνο των κατοίκων, αλλά και των οχημάτων έκτακτης ανάγκης. Ουσιαστικά πρόκειται για ένας είδος ανακύκλωσης, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξόπουλος.

Η συζήτηση για την αξιοποίηση της παλαιάς ασφάλτου ξεκίνησε κατά τη διάρκεια σύσκεψης που έγινε πρόσφατα, με σκοπό τη λήψη μέτρων και την εφαρμογή ρυθμίσεων, λόγω των έργων που γίνονται, για τη συντήρηση του οδοστρώματος της περιμετρικής. Ο κ. Αλεξόπουλος, ο οποίος είναι πολιτικός μηχανικός στα επάγγελμα, ζήτησε να πληροφορηθεί από τους υπευθ ύνουςτης « Ολυμπίας Οδού» τι σκοπεύουν να κάνουν την παλιά άσφαλτο.

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας του απάντησαν πως η άσφαλτος αποξηλώνεται με ειδικό μηχάνημα, τ ο οποίο την μετατρέπει άμεσα σε μικρό χαλίκι, και στη συνέχεια φορτώνεται σε φορτηγά και μεταφέρεται σε χώρο αποθήκευσης, αφού δεν χρειάζεται άμεσα για τις υπόλοιπες εργασίες της «Ολυμπίας Οδού». Τότε ο κ. Αλεξόπουλος ζήτησε να πάρει η περιφερειακή ενότητα Αχαΐας το συγκεκριμένο υλικό. Αμεσα υπήρξε θετική απάντηση από τους υπεύθυνους της εταιρείας, οι οποίοι μάλιστα ανέλαβαν την υποχρέωση να μεταφέρουν δωρεάν το υλικό στο εργοτάξιο της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, που βρίσκεται στην περιοχή Προάστιο, ανάμεσα στο Ρίο και την Πάτρα.

Οπως ανέφερε στην «Κ» ο αντιπεριφερειάρχης, το υλικό φθάνει τα 5.000 κυβικά και επαρκεί για τη βελτίωση μεγάλου αριθμού αγροτικών δρόμων της Αχαΐας. Σύμφωνα με τον κ. Αλεξόπουλο, τόσο η περιφερειακή ενότητα Αχαΐας όσο και οι δήμοι θα εξοικονομήσουν κονδύλια, ιδιαίτερα σε μια δύσκολη εποχή για τα οικονομικά των οργανισμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Επίσης, η λήψη της ποσότητας αυτού του υλικού σημαίνει ότι θα γίνει έστω και μία μικρή εξοικονόμηση αδρανών υλικών, με ό,τι θετικό μπορεί να συνεπάγεται αυτό για την προστασία του περιβάλλοντος.

Στο μεταξύ, απαντώντας σε ερώτηση για το αν η ποσότητα του υλικού θα διατεθεί μόνο σε δήμους της Αχαΐας, ο κ. Αλεξόπουλος ανέφερε ότι αν υποβάλλει αίτημα κάποιος δήμαρχος από την Αιτωλοακαρνανία ή την Ηλεία, δεν πρόκειται να αρνηθεί. Ομως, διατύπωσε την εκτίμηση ότι το κόστος της μεταφοράς δεν αποκλείεται να καταστήσει ασύμφορη μια τέτοια διαδικασία.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή