Φάρμακα και τρόφιμα για την Παλαιστίνη

Φάρμακα και τρόφιμα για την Παλαιστίνη

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού ώς την οργάνωση ομπρέλα για μερικές χιλιάδες πρωτοβουλίες πολιτών «Αλληλεγγύη για όλους» εκτυλίσσεται εδώ και μερικές ημέρες συλλογή φαρμάκων και τροφίμων με σκοπό να αποσταλούν στην Παλαιστίνη. Για τον σκοπό αυτό την περασμένη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε συναυλία αλληλεγγύης έξω από τα γραφεία της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον Ισμάντ Σάμπρι, πρώην επιτετραμμένο της Παλαιστινιακής Αρχής, μια πολύ μεγάλη ποσότητα φαρμάκων έχει ήδη συλλεχθεί και κατηγοριοποιείται με βάση την κατηγορία και την ημερομηνία λήξης.

Στην πρωτοβουλία παίρνουν μέρος και φαρμακευτικοί σύλλογοι, οι οποίοι σε συντονισμό με το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού και τα κατά τόπους φαρμακεία λειτουργούν  εδώ και μήνες ένα άτυπο δίκτυο ανακύκλωσης και ελέγχου φαρμάκων για άπορους ασθενείς.  «Υπολογίζουμε  ότι  έχουν μαζευτεί ήδη 50.000 σκευάσματα φαρμάκων και υγειονομικού υλικού», λέει ο κ. Γ. Καραμπέτσος της μη κυβερνητικής οργάνωσης fair  planet. Σε συνάντηση που είχε η πρωτοβουλία με το ΥΠΕΞ ενημερώθηκε  για τη διαδικασία αποστολής, η οποία ενδέχεται να γίνει στα τέλη του μηνός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή