ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υποχωρεί ο καύσωνας από την Κυριακή

kafsonas600
paralia13-thumb-large--2
kausonas
kausonas--2

Αίθριος καιρός αναμένεται σε όλη την χώρα με ανάσες δροσιάς που θα κατευνάσουν το κύμα καύσωνα των τελευταίων ημερών ,σύφωνα με την Εθνική Μετεωρολιγική Υπηρεσία.

Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα υπάρξουν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά της Α.Μακεδονίας και της Θράκης. Παράλληλα, ενισχύονται οι άνεμοι ενώ προβλέπονται ακόμα και καταιγίδες στην κεντρική και βόρεια χώρα.

Αναλυτικότερα

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 38 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα είναι γενικά αίθριος ενώ η θερμοκρασία δεν θα υπερβεί τους 33 βαθμούς κελσίου. Λίγες  νεφώσεις αναμένονται που είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες στα ορεινά. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία 6 πιθανώς και 7 μποφόρ. 

Στη Μακεδονία και τη Θράκη η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Λίγες νεφώσεις που αναμένονται θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία όπου τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ από τα δυτικά. Ο άνεμοι στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ στη κεντρική Μακεδονία 5 με 6 μποφόρ πιθανώς πρόσκαιρα 7 μποφόρ.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και πρόσκαιρες βροχές στα ορεινά κυρίως στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βόρειοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος αλλά γρήγορα θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία κατά τόπους θα αυξηθούν κυρίως στα βόρειο όπου θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες. Εντονα θα είναι τα φαινόμενα στη Θεσσαλία και τις Σποράδες, αλλά πρόσκαιρα και κατά τόπους. Η θερμοκρασία θα πνέοι από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί τοπικά 7 μποφόρ.

Γενικά αίθριο θα είναι ο καιρός στις Κυκλάδες και τη Κρήτη με την θερμοκρασία να κυμαίνεται  από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και στα νότια βορειοδυτικοί στα 7 μποφόρ με πιθανότητα ενίσχυσης το βράδυ. 

Ανάσες δροσίας από Δευτέρα

Πτωτική θα είναι η θερμοκρασία για αύριο Δευτέρα. Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με πιθανότητα βροχών  θα σημειωθούν στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες και την Κρήτη. Ωστόσο, αναμένεται βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.