Ερευνα για τον βανδαλισμό στο Σχολείο Μεταναστών

Ερευνα για τον βανδαλισμό στο Σχολείο Μεταναστών

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ερευνα για τον εντοπισμό των αγνώστων που τα ξημερώματα της 15ης Αυγούστου διέρρηξαν και βανδάλισαν τις εγκαταστάσεις όπου φιλοξενείται το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών διεξάγει η ΕΛ.ΑΣ. Κατά πληροφορίες, η έρευνα διεξάγεται ταυτόχρονα από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά και την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας. Σύμφωνα με αρμόδιο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., από τη μέχρι στιγμής έρευνα δεν έχουν προκύψει ευρήματα ικανά να οδηγήσουν στα ίχνη των δραστών.

Σύμφωνα με την επίσημη αστυνομική ενημέρωση, οι άγνωστοι δράστες εισέβαλαν στις εγκαταστάσεις του 14ου και 15ου Γυμνασίου Πειραιά (όπου φιλοξενείται το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών), πιθανότατα τη νύχτα μεταξύ 14ης και 15ης Αυγούστου. Αφαίρεσαν από ένα γραφείο έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και άλλα μικροαντικείμενα και στη συνέχεια έγραψαν συνθήματα υπέρ του κόμματος της Χρυσής Αυγής («Χρυσή Αυγή – Μέτωπο Νεολαίας») στους τοίχους του κτιρίου. Από την Αστυνομία δεν επιβεβαιώθηκαν (ούτε όμως διαψεύστηκαν) πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες στον ηλεκτρονικό υπολογιστή που εκλάπη υπήρχαν αποθηκευμένα ονόματα και διευθύνσεις μεταναστών και εθελοντών που υποστηρίζουν τη λειτουργία του σχολείου.

Πάντως, η θρασύτατη ρατσιστική ενέργεια προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τα πολιτικά κόμματα. «Σε μια σύγχρονη Δημοκρατία τέτοιες ενέργειες μίσους δεν μπορεί να γίνονται ανεκτές. Εκφράζουμε τη βεβαιότητα ότι οι Αρχές θα κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να συλληφθούν οι δράστες», αναφέρει το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

«Η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη θα υπερνικήσουν το μίσος, τον ρατσισμό και τον διχασμό», τονίζει το ΠΑΣΟΚ.

«Στην Κοκκινιά της προσφυγιάς, των εργατικών και αντιφασιστικών αγώνων και της Αντίστασης, οι βανδαλισμοί και η τρομοκρατία των νεοναζί δεν θα περάσουν και δεν θα μείνουν αναπάντητα», υπογραμμίζει η Ν.Ε. Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι ρατσιστικές αντιλήψεις και οι πρακτικές που τις συνοδεύουν», αναφέρει το ΚΚΕ, «είναι όπλο του κεφαλαίου για να διαιρεί τους εργάτες και να τους κρατά υποταγμένους και πάμφθηνους». «Οι αστυνομικές αρχές πρέπει το γρηγορότερο να οδηγήσουν τους δράστες στη Δικαιοσύνη», τονίζουν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, ενώ η ΔΗΜΑΡ επισημαίνει ότι «καταδεικνύεται πλέον η ανάγκη ενίσχυσης του νομοθετικού οπλοστασίου με ένα σύγχρονο και επίκαιρο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο». Σε προβοκάτσια απέδωσε το συμβάν η Χρυσή Αυγή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή