Σχεδίαζαν επίθεση κατά δημάρχου

Σχεδίαζαν επίθεση κατά δημάρχου

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχέδιο βομβιστικής επίθεσης εναντίον του δημάρχου Σφακίων είχαν καταστρώσει, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., τα μέλη της μιας από τις δύο εγκληματικές οργανώσεις που εξάρθρωσε την Κυριακή η Ασφάλεια Ρεθύμνου. Για την υπόθεση είχε τον περασμένο Μάιο συλληφθεί (σε δήθεν τυχαίο έλεγχο) ένα άτομο σεσημασμένο για ναρκωτικά, ενώ αστυνομικοί του Ρεθύμνου είχαν βρει και κατασχέσει σε σπηλιά κοντά στο ποιμνιοστάσιό του 833 γραμμάρια αμμωνιοδυναμίτιδας. Οπως δήλωσε χθες ο περιφερειακός διευθυντής Ασφάλειας Κρήτης κ. Γ. Σκανδαλάκης, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν μέσω υπαλλήλου ασφαλιστικής εταιρείας μάθει τη διεύθυνση κατοικίας του δημάρχου και είχαν προμηθευτεί εκρηκτικά προκειμένου να πραγματοποιήσουν βομβιστική επίθεση εναντίον του. «Η πράξη αυτή δεν ολοκληρώθηκε, διότι συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης, κατασχέθηκαν οι ποσότητες των εκρηκτικών και σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία». Μιλώντας στην «Κ» ο δήμαρχος Σφακίων κ. Παύλος Πολάκης τόνισε ότι «οι ηθικοί αυτουργοί του σχεδίου βομβιστικής επίθεσης δεν έχουν ακόμα συλληφθεί», ενώ ερωτηθείς σχετικά έκανε λόγο για «άτομα που σχετίζονται με υποθέσεις καταπατήσεων και εκβιασμών και πλήττονται από την πορεία εκσυγχρονισμού του δήμου».

Συνολικά, συνελήφθησαν 12 άτομα, ενώ για συμμετοχή στις δύο οργανώσεις κατηγορούνται 21 άτομα. Δρούσαν από τον Ιούλιο του 2013 με κύρια δραστηριότητα την καλλιέργεια χασίς, τους εκβιασμούς, τις κλοπές, κ.ά. Ορισμένοι από τους συλληφθέντες συνδέονται με τη χασισοφυτεία 1.515 δενδρυλλίων ινδικής κάνναβης που βρέθηκε τη 12η Αυγούστου σε επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή ελικοπτέρου της ΕΛ.ΑΣ.

Ταυτόχρονα, μέλη των δύο εγκληματικών οργανώσεων είχαν ανοίξει πυρ (με πολεμικό τυφέκιο Καλάσνικοφ) εναντίον κρεοπωλείου στο Ρέθυμνο, προκαλώντας εκτεταμένες φθορές στο κατάστημα. Το περιστατικό συνέβη τον Νοέμβριο του 2013 και σύμφωνα με τον κ. Σκανδαλάκη, σκοπός των δραστών ήταν να διακόψουν τη λειτουργία του καταστήματος προς όφελος μέλους της οργάνωσης που διατηρούσε κρεοπωλείο στην ίδια περιοχή. Αντίστοιχα, τη 16η Ιανουαρίου 2014 οι ίδιοι δράστες είχαν με Καλάσνικοφ ανοίξει πυρ εναντίον σπιτιού επιχειρηματία προκειμένου να τον εξαναγκάσουν να βάλει λουκέτο σε δύο νυχτερινά κέντρα που διατηρούσε στην πόλη του Ρεθύμνου. Από τη δικογραφία προκύπτει, τέλος, ότι οι κατηγορούμενοι συνδέονται με κλοπές γεωργικών μηχανημάτων αξίας 50.000 ευρώ από το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο, ενώ άτομα που μετέχουν σε μία από τις εγκληματικές οργανώσεις φέρονται να εμπλέκονται και σε απάτη σε βάρος του ΕΛΓΑ. Συγκεκριμένα, επικαλούμενα ότι ζώα που κατείχαν πέθαναν ή αρρώστησαν και έπρεπε να θανατωθούν, αξίωναν αποζημιώσεις ύψους 30.000 ευρώ. Ο ένας εκ των κατηγορουμένων, Αλβανός υπήκοος, κρατείται ήδη σε φυλακή της χώρας, ενώ 37χρονος Ελληνας αποτελούσε συνδετικό κρίκο μεταξύ των δύο εγκληματικών ομάδων, μετέχοντας ταυτόχρονα και στις δύο. Από την ΕΛ.ΑΣ. κατασχέθηκαν χρήματα, χασίς και δύο πιστόλια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή