Ψηφιακές «περιπολίες» και υποψήφιοι αυτόχειρες

Ψηφιακές «περιπολίες» και υποψήφιοι αυτόχειρες

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ανάρτηση πρόθεσης αυτοκτονίας στο Διαδίκτυο μπορεί να θεωρηθεί και έκκληση βοήθειας. Ετσι την εκλαμβάνουν τα στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που εντόπισαν 159 ανάλογες αναρτήσεις στο Ιντερνετ από την αρχή του έτους. Οι 38 περιπτώσεις αφορούν το διάστημα 1 Ιουλίου – 12 Αυγούστου. Οι ερευνητές της υπηρεσίας πραγματοποιούν ψηφιακές «περιπολίες» όλο το 24ωρο, ερευνώντας στοιχεία παραβατικότητας. Οταν εντοπίσουν ανάρτηση ατόμου που απειλεί να αυτοκτονήσει, ενεργοποιείται ένας μηχανισμός που ανιχνεύει το σημείο απ’ όπου έγινε η ανάρτηση και αποκαλύπτει τον απειλούντα να αυτοκτονήσει το συντομότερο.

Σε 15 από τις περιπτώσεις φέτος, τα άτομα που εντοπίστηκαν έπρεπε να διακομιστούν σε ψυχιατρική κλινική, ενώ οι τρεις παρέμειναν για νοσηλεία. Σε τέσσερις περιπτώσεις τα άτομα σώθηκαν την τελευταία στιγμή, καθώς είχαν ήδη καταναλώσει μεγάλες ποσότητες χαπιών και έπρεπε να διακομιστούν επειγόντως σε νοσοκομείο. Σε 14 περιπτώσεις τα άτομα διέμεναν στο εξωτερικό και ενημερώθηκαν οι αρχές των συγκεκριμένων χωρών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή