Επέκταση της γραμμής προς Πάτρα από ΕΡΓΟΣΕ

Επέκταση της γραμμής προς Πάτρα από ΕΡΓΟΣΕ

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εξέλιξη των έργων της ΕΡΓΟΣΕ και την επέκταση της νέας σιδηροδρομικής γραμμής μέχρι την πόλη της Πάτρας συζήτησαν χθες στελέχη της ΕΡΓΑ ΟΣΕ Α.Ε. με τον νέο δήμαρχο της πόλης Κώστα Πελετίδη και τους συνεργάτες του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία αλλά και με όσα δήλωσε στην «Κ» ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Κωνσταντίνος Σπηλιόπουλος, η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, αφήνοντας αισιόδοξα μηνύματα για συμφωνία των δύο πλευρών όσον αφορά την ολοκλήρωση του έργου. «Θεωρώ ότι ήταν μια σημαντική συνάντηση. Είχαμε την ευκαιρία με τον δήμαρχο να κάνουμε μια συζήτηση, να τον ενημερώσουμε για όλα τα έργα τα οποία εξελίσσονται, με σκοπό μέχρι το 2017 το δίκτυο να έχει φτάσει μέχρι την Πάτρα. Υστερα (σ.σ. μέχρι το 2020) το δίκτυο θα διέλθει μέσα από την Πάτρα, γεγονός που θα έχει μια συνολική σημασία για την πόλη. Πρόκειται για μια μεγάλη παρέμβαση συγκοινωνιακού έργου με πολλά οφέλη, όπως στο κυκλοφοριακό, θα αποδίδεται το μέτωπο της θάλασσας κ.ά.», αναφέρει στην «Κ» ο κ. Σπηλιόπουλος.

Ο ίδιος θεωρεί ότι το έδαφος είναι πρόσφορο όσον αφορά τις συζητήσεις με τη νέα δημοτική αρχή, η οποία υπέβαλε τις προτάσεις της σχετικά με τον τρόπο που θα γίνει η διέλευση μέσα από την Πάτρα. «Ευελπιστώ ότι θα συμφωνήσουμε σε ένα αξιόλογο και οικονομικά εφικτό έργο», τόνισε ο ίδιος, κάνοντας έμμεση αναφορά στην προηγούμενη πρόταση που αφορούσε την πλήρη υπογειοποίηση της γραμμής.

Ανάμεσα στα ζητήματα που συζητήθηκαν ήταν, μεταξύ άλλων, η «σύμβαση με την οποία θα αναθέσει η ΕΡΓΑ ΟΣΕ Α.Ε. τη διέλευση της νέας σιδηροδρομικής γραμμής από την πόλη των Πατρών και τη σύνδεση με τον νέο λιμένα, η οποία θα συνδυαστεί και με τη λειτουργία του προαστιακού, την ευρύτερη λειτουργία της πόλης και το άνοιγμα του μετώπου της πόλης προς τη θάλασσα. Η εξέλιξη και η ωρίμανση των μελετών και των έργων από την Πάτρα μέχρι τον Πύργο και την Καλαμάτα θα αποτελέσει ένα ακόμη αντικείμενο των συζητήσεων, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή