«Ονειρο-άλματα» για τολμηρούς πάνω από την παραλία Ναυάγιο της Ζακύνθου

«Ονειρο-άλματα» για τολμηρούς πάνω από την παραλία Ναυάγιο της Ζακύνθου

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ονειροβάτης» είναι, σε ελεύθερη μετάφραση, το όνομα μιας διεθνούς ομάδας που οφείλει την ύπαρξή της στην αγάπη των μελών της για τη φύση και τα δυσθεώρητα ύψη. Στην πραγματικότητα, οι τολμηροί ή παράτολμοι συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους πραγματοποιώντας «ονειρο-άλματα» (dream jumps), κατά προτίμηση πάνω από τοπία ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς. Η τεχνική του dream jump έρχεται από την Πολωνία και συνδυάζει στοιχεία από την αναρρίχηση και την πτώση με αλεξίπτωτο. Ουσιαστικά, οι αθλητές δένονται με σκοινιά και βουτούν στο κενό από μεγάλο ύψος, όπως έκαναν αυτό το καλοκαίρι στην παραλία Ναυάγιο της Ζακύνθου δύο έμπειρα και δύο αρχάρια μέλη των «Dream Walker», πηδώντας από μία εξέδρα στα 280 μέτρα με φόντο τα απόκρημνα βράχια και τα καταγάλανα νερά του Ιονίου.

Με το σύνθημα «ο γύρος του κόσμου σε 80 άλματα», η ομάδα, η οποία είναι ανοιχτή σε όλους τους ενδιαφερομένους, φιλοδοξεί να πραγματοποιήσει συνολικά 80 πτώσεις σε ορεινά, παραθαλάσσια, αλλά και αστικά τοπία. Τον Μάιο του 2013, στην πρώτη τους εξόρμηση, τα μέλη της έσπασαν κάθε προηγούμενο ρεκόρ βουτώντας από ύψος 980 μέτρων και πραγματοποιώντας ελεύθερη πτώση 310 μ. στο όρος Kjerag της Νορβηγίας. Δεύτερος προορισμός ήταν το γαλλικό φαράγγι Du Vernon, όπου «περιορίστηκαν» στα 160 μέτρα, ενώ τα μελλοντικά τους σχέδια περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, ένα σύμπλεγμα σπηλαίων στην Κροατία, ουρανοξύστες στο Λας Βέγκας, καθώς και το Grand Canyon.

ΤΗΛΕΦΟΣ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή