Προσχεδιασμένος ο φόνος των νεαρών στην Καλαμάτα

Προσχεδιασμένος ο φόνος των νεαρών στην Καλαμάτα

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αγνωστες λεπτομέρειες για τις συνθήκες δολοφονίας των Κωνσταντίνου Σγούρου 26 ετών και Γιάννη Κομμάτη, 25 ετών, από τους ηλικίας 18 ετών φίλους και συμμαθητές Παναγιώτη Μ. και Νίκο Μ. στην περιοχή Κάμπος Δυτικής Μάνης ήρθαν χθες στο φως της δημοσιότητας.

Προέκυψε συγκεκριμένα ότι τα ξημερώματα της Τρίτης δράστες και θύματα συναντήθηκαν αρχικά σε πάρκο στην περιοχή Μικρά Μαντίνεια προκειμένου –όπως ήταν ήδη από χθες γνωστό– να διαπραγματευθούν την αγοραπωλησία αναβολικών αξίας 800 ευρώ. Από τη διαδικασία άρσης απορρήτου στα κινητά τηλέφωνα των θυμάτων προέκυψε ότι λίγο πριν από την εξαφάνισή του ο Κωνσταντίνος Σγούρος, 26 ετών, είχε δεχθεί δύο κλήσεις από κινητά τηλέφωνα που ανήκουν σε συγγενικά πρόσωπα των δύο δραστών, το πρώτο στη μητέρα του Νίκου Μ. και το δεύτερο στη γιαγιά του Παναγιώτη Μ.

Τα θύματα μετέβησαν στο πάρκο με μοτοσικλέτα, ενώ οι δράστες με αγροτικό που ανήκει στον πατέρα του Παναγιώτη Μ. Αξιωματικός της Ασφάλειας Καλαμάτας δήλωσε στην «Κ» ότι μετά έναν έντονο διαπληκτισμό, ο Παναγιώτης Μ. προσπάθησε να φανεί περισσότερο φιλικός στον 26χρονο Σγούρο με σκοπό να αποσπάσει τα αναβολικά. Επικαλέστηκε λοιπόν ότι είχε κλέψει ένα πολυτελές Audi, το οποίο προθυμοποιήθηκε να του δείξει σε ερημική τοποθεσία της περιοχής. Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματικό, ο Σγούρος δέχτηκε την «πρόσκληση» και συνοδευόμενος από τον φίλο του Γιάννη Κομμάτη, που παραθέριζε στην Καλαμάτα, κατευθύνθηκαν με τη μοτοσικλέτα τους προς την επαρχιακή οδό Αλτομιρών – Πηγαδιών, όπου υποτίθεται ότι βρισκόταν το κλεμμένο Audi. Οι δύο 18χρονοι ακολουθούσαν με το αγροτικό. Επειτα από διαδρομή περίπου 18 χιλιομέτρων και ενώ ο Σγούρος άρχισε να αντιλαμβάνεται το ψέμα, ακινητοποίησε τη μοτοσικλέτα στη μέση του δρόμου, πήγε στο πλάι του αυτοκινήτου και έβγαλε από τη θέση του οδηγού τον Παναγιώτη Μ. τραβώντας τον από τον λαιμό. «Πού είναι ρε το αμάξι», φέρεται να του φώναξε, «δείξ’ το μου».

Αντιδρώντας όπως είχαν προσχεδιάσει στην περίπτωση που η συνάντηση έπαιρνε αρνητική τροπή, ο Νίκος Μ. πήρε στα χέρια του μια καραμπίνα (ανήκει στη μητέρα του Παναγιώτη Μ.) που είχαν κρύψει στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και πλησίασε τους δύο αθλητές body building. Ακούγοντας τον φίλο του να πλησιάζει ο Παναγιώτης Μ. απομακρύνθηκε από το σημείο κάνοντας έναν ελιγμό και άφησε καθαρό το πεδίο στον φίλο του να πυροβολήσει. Ο Νίκος Μ. πάτησε επτά φορές τη σκανδάλη της καραμπίνας τραυματίζοντας σχεδόν εξ επαφής τα δύο θύματα. Οι δύο 18χρονοι μετέφεραν στη συνέχεια τις σορούς των Σγούρου και Κομμάτη με το αγροτικό στην απόκρημνη περιοχή όπου και βρέθηκαν, ενώ έκρυψαν τη μοτοσικλέτα τους στο πάρκινγκ ξενοδοχείου στην περιοχή Μικρά Μαντίνεια.

Αρση απορρήτου

Οι αστυνομικοί πέτυχαν την εξιχνίαση του διπλού εγκλήματος βασιζόμενοι σε στοιχεία που προέκυψαν από την άρση απορρήτου στα κινητά των θυμάτων, καθώς και από μαρτυρίες περιοίκων που κατέγραψαν τις «ύποπτες» κινήσεις του αγροτικού που ανήκε στον πατέρα του ενός εκ των δραστών.

Στο σημείο της δολοφονίας βρέθηκαν κηλίδες αίματος, το ρολόι χειρός του 26χρονου, καθώς και 7 κάλυκες από την κυνηγετική καραμπίνα. Στην καρότσα του αγροτικού βρέθηκαν επίσης ίχνη αίματος. Σε έρευνα στο σπίτι του Παναγιώτη Μ. βρέθηκε ένα κυνηγετικό όπλο, ένα στιλέτο, δύο μαχαίρια, ένα πτυσσόμενο κλομπ, ενώ σε κάδο απορριμμάτων κοντά στο σπίτι του δύο τσαντάκια μέσης με προσωπικά αντικείμενα των θυμάτων. Οι δύο νεαροί πρόκειται να απολογηθούν στον ανακριτή το πρωί της Δευτέρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή