Αστρος: «Ενήργησα μόνος μου», λέει ο πατέρας του θύματος

Αστρος: «Ενήργησα μόνος μου», λέει ο πατέρας του θύματος

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Οταν ερχόταν για να ζητήσει χρήματα, εμείς τον μαλώναμε και του λέγαμε ότι πρέπει να κάνει κάτι στη ζωή του για να προκόψει. Αντιδρούσε βίαια, μας έβριζε, μας χτυπούσε και ταυτόχρονα εκτόξευε απειλές σε βάρος της ζωής των παιδιών των θυγατέρων μας, για τα οποία έλεγε ότι θα τα σφάξει ένα ένα (…) Το πλέον σοβαρό γεγονός συνέβη το Πάσχα, όταν ο γιος μας μπήκε κρυφά στο σπίτι, μας έδεσε και μας χτυπούσε απάνθρωπα, ενώ με κάμερα βιντεοσκοπούσε το συμβάν». Αυτό υποστήριξε στο απολογητικό του υπόμνημα ο 75χρονος Γ. Μπ., ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος για τη δολοφονία του 39χρονου γιου του τον Δεκαπενταύγουστο στο Αστρος Κυνουρίας.

Αναφερόμενος στα γεγονότα πριν από τη δολοφονία, ο 75χρονος συνταξιούχος ισχυρίστηκε ότι στις 11 το πρωί της 15ης Αυγούστου «ο Γιάννης μού τηλεφώνησε και μου είπε ότι θα έλθει από την Αθήνα τονίζοντάς μου ότι “θα με τακτοποιήσει”, εννοώντας ότι πάλι θα χειροδικούσε τόσο εις εμέ όσο και εις την μητέρα του. Με κατέλαβε αγανάκτηση, φόβος αλλά και ένα πελώριο “γιατί” να μας συμβαίνει αυτό». Στη συνέχεια, ο ηλικιωμένος άνδρας περιγράφει ότι «στις 2.15 – 2.30 το μεσημέρι, ο γιος μου προσπάθησε να εισέλθει στην οικία μου σπρώχνοντας την πόρτα της αυλής. Επειδή δεν μπορούσε να μπει, άρχισε να με βρίζει και μου πέταξε μια μικρή γλάστρα, που όμως δεν με πέτυχε. Αρχισε να σπρώχνει και να κλωτσάει την πόρτα για να τη σπάσει και να την ανοίξει με τη βία (…) Αποφάσισα να πάρω το δίκαννο στα χέρια, πυροβόλησα με αυτό τον Γιάννη και τον πέτυχα. Ηταν τέτοια η ένταση των συναισθημάτων, που ενώ ο γιος μου ήταν χτυπημένος στο έδαφος αναίσθητος, εγώ τον πλησίασα και τον πυροβόλησα στα πόδια».

Ανατρέποντας την επίσημη εκδοχή της ΕΛ.ΑΣ., ο 75χρονος κατέθεσε ενώπιον του ανακριτή ότι μόνος του προσπάθησε να εξαφανίσει το πτώμα του γιου του: «Ενεργώντας μόνος, μετακίνησα το αυτοκίνητο του γιου μου στην αυλή, έσυρα το σώμα του από τα πόδια, το έβαλα με προσπάθεια στα πίσω καθίσματα, έβγαλα τις πινακίδες τις οποίες έθαψα στον κήπο, καθάρισα τον χώρο από τα αίματα και οδηγώντας το ίδιο αυτοκίνητο, πήγα το πτώμα του γιου μου στον ξεροπόταμο όπου χρησιμοποιώντας ένα μπιτόνι βενζίνη έβαλα φωτιά».

Το ίδιο ισχυρίστηκε και η μητέρα του θύματος που αντιμετωπίζει κατηγορία για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία. Στο υπόμνημά της προς τον ανακριτή ισχυρίστηκε ότι κατέστη κατηγορούμενη εξαιτίας καταθέσεων δύο αστυνομικών που υποστήριξαν ότι δεν ήταν στεναχωρημένη για τον θάνατο του γιου της αλλά απαθής, σκληρή και μη συνεργάσιμη. Προσέθεσε ότι πληροφορήθηκε τον θάνατό του και την εμπλοκή του συζύγου της από την Αστυνομία και ότι τη στιγμή του φόνου βρισκόταν στο σπίτι συγγενικού της προσώπου. «Την αλήθεια πληροφορήθηκα εμβρόντητη πολύ αργότερα και συγκεκριμένα τις βραδινές ώρες που ήρθαν τα περιπολικά στο σπίτι μας και μάθαμε ότι βρέθηκε το αυτοκίνητο του Γιάννη καμένο με ένα πτώμα εντός αυτού (…) Την επόμενη μέρα εμβρόντητη έμαθα ότι κατηγορείται ως δράστης της ανθρωποκτονίας ο ίδιος ο σύζυγός μου».

Η 69χρονη μετά την απολογία της αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση 6.000 ευρώ και τον περιοριστικό όρο να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα κάθε 1η και 16η του μήνα. Ελεύθεροι είχαν αφεθεί, προ ημερών, και οι άλλοι τρεις συλληφθέντες για συμμετοχή στην ανθρωποκτονία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή