Ανανέωση συμβάσεων στους παιδικούς σταθμούς

Ανανέωση συμβάσεων στους παιδικούς σταθμούς

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώνεται η διαδικασία ανανέωσης των συμβάσεων των εργαζομένων σε δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία, όπου θα φιλοξενηθούν δωρεάν 90.000 παιδιά κατά το σχολικό έτος 2014-2015. Για την ανανέωση των συμβάσεων απαιτούνται οι υπογραφές τριών υπουργών (Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Οικονομικών και Εσωτερικών). Ηδη, όσον αφορά τους 3.420 εργαζόμενους στους σταθμούς που είναι Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η διαδικασία υπογραφής της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου. Σειρά παίρνει η υπογραφή της αντίστοιχης ΠΥΣ για τις 1.735 θέσεις εργασίας στους σταθμούς που εντάσσονται στα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου.

Μετά την υπογραφή των ΠΥΣ πρέπει το υπουργείο Εσωτερικών να κάνει την κατανομή των θέσεων στους δήμους της χώρας, ώστε οι διοικήσεις τους να προχωρήσουν στην ανανέωση των συμβάσεων και να τοποθετηθούν έγκαιρα οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς. Οπως αναφέρεται από την ΚΕΔΕ γίνεται «μια μάχη με τον χρόνο, για να είναι όλα έτοιμα στις προθεσμίες».

Την έγκριση νέων εγγραφών παιδιών στους παιδικούς σταθμούς της Αθήνας, για την περίοδο 2014-2015, αποφάσισε, με κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών, μετά την παραλαβή σχετικής απόφασης του υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με την οποία εγκρίνεται η πρόσληψη προσωπικού με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου διάρκειας 11 μηνών. Οι πίνακες με τα ονόματα των νέων εγγραφών καθώς και των επανεγγραφών είναι ήδη αναρτημένοι στο ισόγειο της Κεντρικής Υπηρεσίας του Δημοτικού Βρεφοκομείου (Ρόδου 181, Σεπόλια). Για πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο Τμήμα επιλογής αιτήσεων και παρακολούθησης εγγραφών, τηλέφωνο: 210 5150761.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή