«Καρφάκιας» και Πετρακάκος στη ληστεία στο Δίστομο

«Καρφάκιας» και Πετρακάκος στη ληστεία στο Δίστομο

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποτυπώματα του Γιώργου Πετρακάκου, στενού συνεργάτη του Νίκου Μαζιώτη και του επονομαζόμενου «καρφάκια», ενός δραπέτη φυλακών, ο οποίος υπήρξε συνεργός των Παλαιοκώστα – Ριζάι στην πρώτη απόδρασή τους από τις φυλακές Κορυδαλλού, βρέθηκαν στο φουσκωτό σκάφος που χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες μετά τη ληστεία στο Δίστομο.

Ο Γιώργος Πετρακάκος, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., έχει ταυτοποιηθεί ως ο ένας από τους δράστες των ληστειών σε Ακράτα και Μέθανα, ενώ είχε συμμετάσχει σε ορισμένες από τις έξι ένοπλες ληστείες τραπεζών που διαπράχθηκαν το διάστημα από τον Μάιο του 2012 έως τον Μάρτιο του 2014 από την «ομάδα Μαζιώτη».

Μάλιστα είναι ο ίδιος που είχε κλέψει δύο αυτοκίνητα, εκ των οποίων ένα χρησιμοποιήθηκε στην απαγωγή Μυλωνά την οποία είχε οργανώσει και πραγματοποιήσει ο επικηρυγμένος δραπέτης Βασίλης Παλαιοκώστας και το άλλο φέρεται ότι το χρησιμοποίησε ο Μαζιώτης μαζί με την Πόλα Ρούπα μέχρι το 2010 που συνελήφθησαν για πρώτη φορά.

Ο Γεώργιος Πετρακάκος, αγνώστου πατρός και της Γεωργίας, γεν. 8-5-1979 στην Αγία Παρασκευή Αττικής, διώκεται με το υπ. αριθμ. 6/14 από 17-07-2014 Ένταλμα Σύλληψης του 27ου Τακτικού Ανακριτή Αθηνών.

Παράλληλα, στο φουσκωτό σκάφος. που είχε κλαπεί από περιοχή της Πελοποννήσου, βρέθηκε αποτύπωμα και ενός δραπέτη φυλακών, ο οποίος υπήρξε συνεργός του Βασίλη Παλαιοκώστα και του Αλβανού Αλκέτ Ριζάι στην πρώτη απόδραση των δύο με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού, το 2006.

Το συγκεκριμένο πρόσωπο είχε καταδικαστεί τον Μάρτιο του 2009 από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά σε φυλάκιση 17 ετών για τη συμμετοχή του στην απόδραση των Παλαιοκώστα – Ριζάι. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, επέβαινε στο ελικόπτερο το οποίο είχε παραλάβει από το προαύλιο των φυλακών Κορυδαλλού τους δύο κακοποιούς. Ο επονομαζόμενος «καρφάκιας» (λόγω του χαρακτηριστικού κουρέματός του) συνελήφθη δύο χρόνια αργότερα, τον Αύγουστο του 2008, στο Αγρίνιο όπου είχε πάει για να συναντήσει μια φίλη του.

Τον Φεβρουάριο του 2013, ο «καρφάκιας» ξεκίνησε απεργία πείνας αντιδρώντας στην άρνηση των εισαγγελικών και σωφρονιστικών αρχών να του χορηγήσουν άδεια. Τελικά, κατάφερε να εξασφαλίσει την άδεια από τις φυλακές Δομοκού, την οποία και παραβίασε τον Ιούνιο του 2013 και έκτοτε θεωρείται δραπέτης.

Από την Αστυνομία έχουν στηθεί μπλόκα παντού, για τον εντοπισμό των ενόπλων, ενώ συνεχίζονται οι εργαστηριακές έρευνες από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, κυρίως για γενετικό υλικό και δακτυλικά αποτυπώματα στο φουσκωτό σκάφος.

Υπενθυμίζεται ότι οι δράστες προσπάθησαν να πυρπολήσουν το σκάφος κατά την άφιξή τους στο Ξυλόκαστρο για να εξαφανίσουν τυχόν ίχνη τους, ωστόσο, η φωτιά έγινε αντιληπτή από περίοικους οι οποίοι και την έσβησαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή