«Αν γίνει κάτι θα ρίξεις ή θα ρίξω;»

«Αν γίνει κάτι θα ρίξεις ή θα ρίξω;»

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Τη σχέση δασκάλου – μαθητή με τον 26χρονο αθλητή body building Κωνσταντίνο Σγούρο περιέγραψε στο απολογητικό του υπόμνημα ο 18χρονος Παναγιώτης Μ. που προφυλακίστηκε χθες, όπως και ο συγκατηγο-ρούμενός του Νίκος Μ., για το διπλό φονικό της 19ης Αυγούστου στην Καλαμάτα.

«Γνώρισα τον Κωνσταντίνο περίπου πριν από ένα χρόνο ως γυμναστή που προετοιμάζει νέους για αγώνες body building. Mου είχε πει ότι μπορούσε να με εντάξει στην ομάδα του, αλλά είχε καταστήσει σαφές ότι για να γίνω ανταγωνιστικός η λήψη αναβολικών είναι μονόδρομος». Ο 18χρονος ισχυρίστηκε ότι προ τετραμήνου είχε δώσει στον Σγούρο 350 ευρώ για την αγορά 100 χαπιών: «Μου έδωσε οδηγίες για τη λήψη τους, αναφέροντάς μου ότι θα επαρκούσαν για δύο με τρεις μήνες». Για την οφειλή ποσού 800 ευρώ που φέρεται να αποτέλεσε αιτία για το διπλό φονικό ο Παναγιώτης Μ. κατέθεσε: «Πριν από ενάμιση μήνα είχαμε πάει μαζί για καφέ (…) μου είπε ότι για τους αγώνες είχε ένα ειδικό πακέτο πιο ακριβό και πιο δυνατό, με ενέσιμα αναβολικά και μάλιστα μου είπε ότι τις πρώτες ενέσεις θα μου τις έκανε ο ίδιος μέχρι να μάθω εγώ. Το κόστος αυτού του πακέτου θα ήταν 800 ευρώ (…) Εξασφάλισα το ποσό και κατέθεσα τα χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό του Σγούρου. Οι μέρες όμως περνούσαν και αυτός δεν έφερνε τα αναβολικά».

Ο νεαρός περιέγραψε τα δευτερόλεπτα πριν από το διπλό φονικό ως εξής: «Προτού κατέβω από το αυτοκίνητο, εγώ και ο Νίκος είχαμε ήδη πανικοβληθεί (…). Ο Νίκος αναλογιζόμενος ότι αυτοί οι δύο θα μπορούσαν να μας διαλύσουν με ρώτησε “αν γίνει κάτι θα ρίξεις ή θα ρίξω;”. Εγώ του είπα ότι δεν μπορώ να ρίξω και εκείνος μου είπε εντάξει». Για τη στιγμή της δολοφονίας κατέθεσε: «Γεμάτος φόβο έτρεξα προς τα πλάγια και τότε ο Νίκος άρχισε να πυροβολεί (…) Επεσα στο έδαφος γιατί ζαλιζόμουν και έκανα εμετό. Κοίταξα τον Νίκο και τον είδα εντελώς χαμένο και πανικόβλητο να απευθύνεται σε αυτούς που είχε πυροβολήσει και τα τους λέει “συγγνώμη, βρε φίλε”».

Ο συνήγορος του Παναγιώτη Μ. Αλέξης Κούγιας δήλωσε στην «Κ» ότι «ο εντολέας μου θα δικαστεί όχι ως συναυτουργός αλλά ως απλός συνεργός στο έγκλημα».

Ο δεύτερος από τους κατηγορούμενους, 18χρονος Νίκος Μ., φέρεται να κατέθεσε ενώπιον της ανακρίτριας: «Φοβόμουνα γι’ αυτό πυροβόλησα. Φοβήθηκα περισσότερο για τον Παναγιώτη. Νομίζω ότι κοιμάμαι και βλέπω ένα κακό όνειρο. Ομως από αυτόν τον εφιάλτη δεν θα ξυπνήσω ποτέ». Ο συνήγορός του, Διονύσης Αλευράς, εξέφρασε την προσδοκία το δικαστήριο να λάβει υπόψη του το νεαρόν της ηλικίας του εντολέα του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή