Σώος ο πιλότος του Corsair-Α7

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μαχητικό αεροσκάφος τύπου Α7-Corsair της Πολεμικής Αεροπορίας κατέπεσε χθες το πρωί βόρεια της Κομοτηνής. Ο πιλότος κατάφερε να το εγκαταλείψει εγκαίρως και περισυνελέγη σώος. Το αεροσκάφος, που ανήκε στην 336 μοίρα της 116 ΠΜ, είχε απογειωθεί από τον Αραξο και διενεργούσε -συνοδευόμενο από άλλο ένα Α7- εκπαιδευτική πτήση. Στις 9.45 το πρωί ωστόσο παρουσίασε βλάβη και ο πιλότος του το εγκατέλειψε με αλεξίπτωτο. Ο πιλότος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής για ιατρικές εξετάσεις. Εκεί δέχθηκε τηλεφώνημα από τον υπουργό Αμυνας Δ. Αβραμόπουλο, ο οποίος τον συνεχάρη για την άμεση και σωστή αντίδρασή του.

Για τα αίτια του ατυχήματος διενεργείται έρευνα, το απόρρητο πόρισμα της οποίας αναμένεται εντός 20 ημερών. Τα αεροσκάφη τύπου Α7 θα παροπλισθούν τον Οκτώβριο, ωστόσο, σύμφωνα με πηγές της Π.Α., η ηλικία τους -άνω των 40 ετών- δεν επηρεάζει την πτητική τους ικανότητα.

Στο θέμα παρενέβη, πάντως, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου Αμυνας του ΣΥΡΙΖΑ που με ανακοίνωση καλεί την κυβέρνηση να ολοκληρώσει τάχιστα τη διαδικασία διερεύνησης και να διαβιβάσει το πόρισμα στη Διαρκή Επιτροπή Αμυνας της Βουλής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή