Οκτώ αλλοδαποί τραυματίες σε 183΄

Οκτώ αλλοδαποί τραυματίες σε 183΄

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οκτώ μετανάστες μέσα σε τρεις ώρες μετέφερε βαριά τραυματισμένους το ΕΚΑΒ σε εφημερεύοντα νοσοκομεία της Αττικής το απόγευμα της 12ης Μαΐου 2011, ημέρα του λεγόμενου «πογκρόμ» κατά αλλοδαπών που ακολούθησε τη δολοφονία του 44χρονου Μανώλη Καντάρη, ξημερώματα της 10ης Μαΐου. Αυτό προκύπτει από έγγραφο του ΕΚΑΒ που κατέθεσαν χθες στο τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της ΕΛ.ΑΣ. δικηγόροι που προτίθενται να παραστούν ως πολιτική αγωγή στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής (πρωτοβουλία Jail Golden Dawn).

Αποκαλύπτεται ότι το απόγευμα της 12ης Μαΐου και από τις 5.42 μ.μ. έως τις 8.45 μ.μ. (183 λεπτά) το ΕΚΑΒ μετέφερε στα νοσοκομεία Πολυκλινική και Γενικό Κρατικό Αθηνών 8 μετανάστες με κατάγματα στο κεφάλι από ξυλοδαρμό.

Ενδεικτικά, από το «δελτίο συμβάντων» προκύπτει ότι ασθενοφόρο κλήθηκε στις 7.02 μ.μ. να παραλάβει από την πλατεία Καραϊσκάκη αλλοδαπό με τραύματα στο κεφάλι και τα χέρια («αναφερόμενος τραυματισμός κεφαλής, αιμορραγία, του έχουν κόψει το δάκτυλο»).

Οι δικηγόροι της πρωτοβουλίας Jail Golden Dawn κατέθεσαν χθες στο τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας στο πλαίσιο προανάκρισης που διενεργείται σε συνέχεια μηνυτήριας αναφοράς που κατέθεσαν τον περασμένο Μάιο στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τις επιθέσεις κατά μεταναστών την 11η και 12η Μαΐου.

Σε χθεσινή ανακοίνωσή τους αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι «καταθέσαμε νέα στοιχεία για την κεντρική οργάνωση του πογκρόμ της 12ης Μαΐου από τη Χρυσή Αυγή, ηγετικά στελέχη της οποίας ήταν παρόντα και καθοδηγούσαν τις βίαιες επιθέσεις: ανάμεσά τους οι ήδη υπόδικοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Στάθης Μπούκουρας».

Οι δικηγόροι «για την Πολιτική Αγωγή του αντιφασιστικού κινήματος» (όπως είναι το πλήρες όνομα της πρωτοβουλίας) κατέθεσαν επίσης έγγραφο στο τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας από το οποίο προκύπτει ότι ο Ηλίας Κολιόπουλος, υποψήφιος βουλευτής Αρτας της Χρυσής Αυγής, είχε συλληφθεί τη 10η Μαΐου και καταδικαστεί για φθορές σε internet cafe αλλοδαπού στην πλ. Βικτωρίας. Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε 12 μήνες φυλάκιση για διατάραξη κοινής ειρήνης. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάιο, τρία χρόνια μετά τα γεγονότα της άνοιξης του 2011, τα μέλη της «πρωτοβουλίας δικηγόρων για την πολιτική αγωγή του αντιφασιστικού κινήματος» είχαν καταθέσει μηνυτήρια αναφορά ζητώντας την ποινική δίωξη ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής για τις ρατσιστικές επιθέσεις που ακολούθησαν τη δολοφονία Καντάρη. Στη μήνυσή τους ανέφεραν, μεταξύ άλλων, ότι «θεωρούμε αδιανόητο ένα τέτοιο πρωτοφανές κύμα επιθέσεων να μην περιλαμβάνεται στη δικογραφία για τη Χρυσή Αυγή, παρομοίως και η δολοφονία του Αλίμ Αμπντούλ Μάναν». Ο 21χρονος Μπανγκλαντεσιανός είχε τραυματιστεί θανάσιμα με μαχαίρι τα ξημερώματα της 12ης Μαΐου στα Κάτω Πατήσια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή