Κομισιόν: 3,7 εκατ. ευρώ για τη σεισμόπληκτη Κεφαλονιά

Κομισιόν: 3,7 εκατ. ευρώ για τη σεισμόπληκτη Κεφαλονιά

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οικονομική ενίσχυση ύψους 3,7 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από τους σεισμούς στην Κεφαλονιά στις αρχές του 2014 ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ύστερα από αίτημα που υπεβλήθη στον Επίτροπο αρμόδιο για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής κ. Γιοχάνες Χαν.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης, οι Κοινοτικοί πόροι θα κατευθυνθούν στην αποκατάσταση ζημιών σε κτίρια και υποδομές που προκάλεσαν ο σεισμός και οι μετασεισμοί.

75 εκατ. για το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Κρωπίας- Παιανίας

Εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως Μεγάλο Έργο το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ) Κρωπίας- Παιανίας, με συνολικό προϋπολογισμό 112 εκατ. ευρώ. Το έργο προχωρά με ιδιαίτερα γρήγορους ρυθμούς και έχει υλοποιηθεί στο 20%, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής.

Το ΚΕΛ Κρωπίας αποτελεί την απαρχή για την οριστική λύση στο τεράστιο πρόβλημα των χιλιάδων βόθρων της Ανατολικής Αττικής, ενώ εξαλείφεται οριστικά ο κίνδυνος επιβολής αυστηρών προστίμων στην Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Επίσης, επισημαίνεται, η χρηματοδότηση του έργου γίνεται από το ΠΕΠ Αττικής 2007-2013 με το ποσό συμμετοχής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να φτάνει στα 74,8 εκατ. ευρώ και το υπόλοιπο να καλύπτεται από εθνικούς πόρους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή