Αναγκαστική προσγείωση του Embraer στη Θεσσαλονίκη

Αναγκαστική προσγείωση του Embraer στη Θεσσαλονίκη

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε χθες το κυβερνητικό αεροσκάφος Embraer, το οποίο μετέφερε τον υπουργό Εξωτερικών κ. Ευ. Βενιζέλο από την Aγκυρα στο Μιλάνο. Το αεροσκάφος είχε εμφανίσει στον αέρα ρωγμή στο παράθυρο του πιλοτηρίου. Ο κ. Βενιζέλος είχε πάει στην Αγκυρα για να παραστεί στην ορκωμοσία του νέου προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν και αναχώρησε χθες το πρωί για το Μιλάνο, όπου γίνεται η άτυπη συνάντηση (GYMNICH) των ΥΠΕΞ της Ε.Ε. Στη διάρκεια της πτήσης ωστόσο, γύρω στις 10.20 το πρωί, εμφανίστηκε μια ρωγμή στο τζάμι του πιλοτηρίου.

Για να αποτρέψουν τον κίνδυνο θραύσης του και της αποσυμπίεσης, οι πιλότοι κατέβασαν το αεροπλάνο αρχικά σε χαμηλότερο ύψος και το προσγείωσαν με ασφάλεια 19 λεπτά αργότερα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία». Ο κ. Βενιζέλος συνέχισε από εκεί το ταξίδι του με άλλο κυβερνητικό αεροσκάφος, το οποίο ήρθε από την Ελευσίνα μεταφέροντας και τους τεχνικούς που θα διενεργούσαν τον απαραίτητο έλεγχο και θα αντικαθιστούσαν το ραγισμένο τζάμι.

Εμφάνισε ρωγμή στο παράθυρο του πιλοτηρίου στη διάρκεια πτήσης του Ευ. Βενιζέλου από Αγκυρα προς Μιλάνο.

Υπεύθυνη για τη συντήρηση των κυβερνητικών αεροσκαφών είναι η Π.Α. Για τα αίτια του συμβάντος θα υπάρξει πόρισμα που θα παραδοθεί στο ΓΕΑ. Πηγές της Αεροπορίας πάντως απέκλειαν το ενδεχόμενο ελλιπούς συντήρησης, επισημαίνοντας ότι τέτοια περιστατικά είναι δυνατόν να συμβούν σε οποιαδήποτε πτήση. Καθώς το τζάμι ράγισε σε μεγάλο ύψος, οι πηγές αυτές απέκλειαν το ενδεχόμενο το ράγισμα να οφείλεται σε σύγκρουση με πουλιά και εκτιμούσαν ως την πιθανότερη εξήγηση πως το συγκεκριμένο τζάμι είχε κάποιο ελάττωμα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή