Έρευνες για 3 αγνοούμενους μετανάστες σε Λέσβο και Αγαθονήσι

Έρευνες για 3 αγνοούμενους μετανάστες σε Λέσβο και Αγαθονήσι

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έρευνες από ελικόπτερο Σούπερ Πούμα, για τον εντοπισμό ενός παράτυπου μετανάστη, διεξάγονται στη θαλάσσια περιοχή Νέων Κυδωνιών Λέσβου όπου επικρατούν ισχυροί άνεμοι.

Νωρίτερα, σε παραλία της περιοχής εντοπίστηκαν 12 παράτυποι μετανάστες, οι οποίοι κατά δήλωσή τους επέβαιναν σε λέμβο που βυθίστηκε, ενώ ανέφεραν ότι αγνοείται μία γυναίκα.

Έρευνες από πλωτά και χερσαία μέσα του λιμενικού, για τον εντοπισμό δύο ακόμα παράτυπων μεταναστών πραγματοποιούνται και στη θαλάσσια περιοχή νότια του Αγαθονησίου.

Σε παραλία της περιοχής εντοπίστηκαν 40 παράτυποι μετανάστες οι οποίοι και αυτοί κατά δήλωσή τους επέβαιναν σε λέμβο που βυθίστηκε, αναφέροντας ότι αγνοούνται δύο ακόμα άτομα.

Περισυλλογή 138 παράτυπων μεταναστών κοντά στη Σύμη

Στο μεταξύ, ξύλινο σκάφος με 138 παράτυπους μετανάστες προσάραξε τις πρωινές ώρες σήμερα σε βραχώδη περιοχή ανατολικά της Σύμης, προκειμένου να αποφύγει έλεγχο πλωτού της λετονικής Ακτοφυλακής που περιπολούσε στη θαλάσσια περιοχή, στο πλαίσιο του σχεδίου «ΠΟΣΕΙΔΩΝ».

Οι μετανάστες προσπάθησαν να τραπούν σε φυγή στη βραχώδη περιοχή αλλά εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σύμης που έφθασαν στο σημείο με περιπολικό σκάφος.

Επίσης, στη θαλάσσια περιοχή νότια της Σάμου περισυνελέγησαν από σκάφος της frontex επτά παράτυποι μετανάστες που επέβαιναν σε λέμβο.

Εξάλλου, δύο διακινητές και 37 παράτυποι μετανάστες που επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χτες, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Ρόδου. Το ιστιοφόρο είχε αποβιβάσει τους μετανάστες στην περιοχή «Πεύκων» Λίνδου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή