Σεσημασμένοι οι δράστες της αιματηρής ληστείας

Σεσημασμένοι οι δράστες της αιματηρής ληστείας

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γνώριμοι των Αρχών ήταν οι δύο δράστες της προχθεσινής ληστείας σε υπεραγορά κρεάτων στον Κολωνό, καθώς είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν την Αστυνομία για κλοπές, ληστείες και ναρκωτικά. Η ληστεία κατέληξε σε ένοπλη συμπλοκή, κατά την οποία έπεσε νεκρός ένας από τους ληστές, ηλικίας 34 ετών, ενώ συνελήφθη ο 31χρονος συνεργός του.

Οπως έγινε γνωστό από πηγές της Αστυνομίας, το συγκεκριμένο κατάστημα ήταν υπό αστυνομική επιτήρηση, καθώς την τελευταία εβδομάδα είχαν γίνει άλλες δύο ένοπλες ληστείες. Αστυνομικοί είδαν τους δύο άνδρες να σταματούν έξω από το κατάστημα με κλεμμένη μοτοσικλέτα και να εισέρχονται στη συνέχεια σε αυτό. Μάλιστα ο ένας είχε καλυμμένο το πρόσωπό του με μαντίλι, ενώ ο άλλος φορούσε καπέλο τύπου τζόκεϊ.

Με την απειλή πιστολιών οι δύο άνδρες άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό και βγήκαν από το κατάστημα, όπου οι δύο αστυνομικοί, που φορούσαν πολιτικά, τους ζήτησαν να παραδοθούν. Ο ένας εκ των ληστών τούς πυροβόλησε και προσπάθησαν να διαφύγουν τρέχοντας. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά, με αποτέλεσμα ο ένας ληστής να τραυματιστεί θανάσιμα, ενώ ο δεύτερος συνελήφθη σε μικρή απόσταση ύστερα από καταδίωξη.

Στο μεταξύ, θύμα βιασμού και ληστείας έπεσε ηλικιωμένη γυναίκα σε χωριό της Ημαθίας από 22χρονο, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς, όπως και ο συνεργός του που αποδέχθηκε μέρος από τα κλοπιμαία. Ο δράστης διέρρηξε το σπίτι της 85χρονης και, ασκώντας της ψυχολογική βία, της αφαίρεσε 100 ευρώ, χρυσά κοσμήματα, μία τηλεόραση, χλοοκοπτικό μηχάνημα και δύο ηλεκτρογεννήτριες. Η ίδια ισχυρίζεται ότι επιπλέον τη βίασε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή