ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Κίσαμο Χανίων

ypo-meriko-elegcho-i-fotia-stin-kisamo-chanion-2041755

Καλλιεργήσιμη κυρίως με ελιές, γη, καθώς και δασική και χορτολιβαδικη έκταση έκαψε η μεγαλύτερη- για το φετινό καλοκαίρι- πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στην Κίσσαμο Χανίων και τέθηκε υπό μερικό έλεγχο μετά και τις ολονύχτιες προσπάθειες των ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούσαν στην περιοχή έχοντας να αντιμετωπίσουν και τους ισχυρούς ανέμους.

Το βασικό μέτωπο της πυρκαγιάς ήταν στην περιοχή Αμυγδαλοκεφάλι όπου από τις 6.30 το πρωί του Σαββάτου βρισκόταν σε εξέλιξη η πυρκαγιά.

Αν και δεν έχει γίνει ακριβής αποτίμηση των ζημιών, οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για καμμένη έκταση περίπου 3000 στρεμμάτων εκ των οποίων τα 1000 στρέμματα ήταν καλλιέργειες, ενώ στις φλόγες παραδόθηκαν και δύο παλιά εγκαταλελειμμένα οικήματα.

Οι πυροσβέστες σε όλη τη διάρκεια της νύχτας προσπαθούσαν να αντιμετωπίσουν τις συνεχείς αναζωπυρώσεις και μικρές εστίες φωτιάς ενώ η ίδια εικόνα υπάρχει και σήμερα από το πρωί παρά το γεγονός ότι δεν έχουν πλέον να αντιμετωπίσουν κάποιο ενεργό μέτωπο.

Ωστόσο και με δεδομένο ότι και σήμερα πνέουν δυνατοί άνεμοι οι δυνάμεις που παραμένουν στο σημείο είναι σε συνεχή επιφυλακή.