Ταυτοποιήθηκε γενετικό υλικό των δραστών του Διστόμου

Ταυτοποιήθηκε γενετικό υλικό των δραστών του Διστόμου

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ταυτοποίηση του βιολογικού υλικού που βρέθηκε στο σκάφος με το οποίο διέφυγαν οι δράστες του Διστόμου με αυτό που είχε ανιχνευθεί σε ένοπλες ληστείες στο Χολαργό και στο Πόρτο Χέλι, προχώρησε το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Όπως προέκυψε από τις εργαστηριακές εξετάσεις της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, βιολογικό υλικό άνδρα που ανιχνεύθηκε στο ταχύπλοο σκάφος ταυτοποιήθηκε με αυτό σε καπέλο τύπου τζόκεϊ, το οποίο εγκατέλειψαν δράστες ένοπλης ληστείας στον Χολαργό Αττικής, τον Απρίλιο του 2008, στη διάρκεια της οποίας είχε τραυματιστεί θανάσιμα ένας αστυνομικός ηλικίας 39 ετών, ενώ οι δράστες είχαν αφαιρέσει το χρηματικό ποσό των 14.500 ευρώ.

Παράλληλα, το συγκεκριμένο βιολογικό υλικό ταυτοποιήθηκε και με αυτό που είχε βρεθεί σε χειρουργικό γάντι, το οποίο εγκατέλειψαν οι δράστες ένοπλης ληστείας σε υποκατάστημα τράπεζας στο Πόρτο Χέλι Αργολίδας αφού διέφυγαν με το χρηματικό ποσό των 236.430 ευρώ.

Σημειώνεται ότι κάλυκες που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε ληστεία στο υποκατάστημα τράπεζας στον Χολαργό Αττικής, έχουν βληθεί από το ίδιο όπλο, με κάλυκες που βρέθηκαν μετά από ένοπλη ληστεία, τον Ιούλιο του 2006, σε υποκατάστημα τράπεζας στην Πυλαία Θεσσαλονίκης καθώς και σε ένοπλη ληστεία, τον Μάιο του 2006, σε υποκατάστημα τράπεζας στο Μοσχάτο Αττικής.

Εξάλλου, βιολογικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύθηκε σε κηλίδα αίματος στο προαναφερόμενο σκάφος, ταυτίζεται με βιολογικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύθηκε σε αντικείμενα, τα οποία βρέθηκαν το 2007 σε κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που εγκαταλείφθηκε στη Βάρη Αττικής και εντός του οποίου είχαν βρεθεί αποτυπώματα του αναζητούμενου Δραβίλα Σπυρίδωνα.

Επιπλέον, βιολογικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύθηκε σε αντικείμενο, το οποίο βρέθηκε στο παραπάνω ταχύπλοο σκάφος, ταυτίζεται με βιολογικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύθηκε σε διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας, όπου πρόσφατα διενεργήθηκε έρευνα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και σε αντικείμενα που βρέθηκαν το 2007 σε κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο κατείχε ο Χριστοδούλου Σπυρίδωνας.

Σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένο διαμέρισμα ταυτοποιήθηκε και παλαμικό αποτύπωμα του αναζητούμενου Χριστοδούλου Σπυρίδωνα.

Τέλος, τμήμα δακτυλικού και παλαμικού αποτυπώματος που βρέθηκε κατά την εξερεύνηση του προαναφερόμενου ταχύπλοου σκάφους, ταυτίζεται με δακτυλικό αποτύπωμα του αναζητούμενου Πετρακάκου Γεωργίου και παλαμικό αποτύπωμα του καταζητούμενου Δραβίλα Σπυρίδωνα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή