Εξιχνίαση απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά Αυστραλού στη Ζάκυνθο

Εξιχνίαση απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά Αυστραλού στη Ζάκυνθο

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξιχνιάστηκε η απόπειρα ανθρωποκτονίας που είχε προκαλέσει αίσθηση στον Λαγανά της Ζακύνθου με θύμα Αυστραλό επιχειρηματία, ο οποίος δραστηριοποιείται στη νυχτερινή διασκέδαση.

Μετά την παράδοση ενός εκ των τριών δραστών, ο φάκελος της υπόθεσης έκλεισε οριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι στις 28 Ιουλίου, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, στον Λαγανά της Ζακύνθου τρία άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλες ακινητοποίησαν τον 36χρονο επιχειρηματία, χτυπώντας τον με ρόπαλο.

Ενας εκ των δραστών, μάλιστα, δεν είχε διστάσει να πυροβολήσει και το θύμα στο πόδι. Εξαρχής, οι αστυνομικές αρχές είχαν αποδώσει το περιστατικό σε «ξεκαθάρισμα» λογαριασμών.

Ηδη αυθημερόν είχε συλληφθεί ένας 42χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, ενώ είχε ταυτοποιηθεί και ένας 47χρονος ημεδαπός ως ηθικός αυτουργός.

Από την έρευνα είχαν εντοπιστεί και κατασχεθεί το ρόπαλο, μια full face κουκούλα και μια μπλούζα.

Ο τρίτος εκβιαστής

Λίγες μέρες αργότερα συνελήφθη και ο 47χρονος ημεδαπός, ενώ, έπειτα από αξιολόγηση των διαθέσιμων στοιχείων, ο ανακριτής Ζακύνθου είχε εκδώσει ένταλμα σύλληψης για τον τρίτο εκβιαστή, 34χρονο ημεδαπό.

Ο εν λόγω δράστης παραδόθηκε στις 27 Αυγούστου στο Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου.

Σε βάρος των τριών έχει σχηματιστεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της ηθικής αυτουργίας στην απόπειρα ανθρωποκτονίας, της βαριάς σωματικής βλάβης, της εκβίασης και της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Οπως αποκαλύφθηκε, το κίνητρο για τους δύο εκ των τριών δραστών ήταν η εκβίαση και το παράνομο οικονομικό όφελος.

Κάθε εβδομάδα οι δράστες, ο 42χρονος και ο 47χρονος, αποσπούσαν από το θύμα 1.000 και 350 ευρώ αντίστοιχα, προκειμένου να… του δίνουν την «άδεια» για την απρόσκοπτη περαιτέρω λειτουργία της επιχείρησής του.

Ιω. Φ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή