Θα γίνουν οι 6.500 απολύσεις το 2014

Θα γίνουν οι 6.500 απολύσεις το 2014

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι μεταρρυθμίσεις στον δημόσιο τομέα προχωρούν και ήδη έχουμε πετύχει σημαντικούς στόχους, τόνισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, δίνοντας συνέντευξη στο αμερικανικό ενημερωτικό δίκτυο CNBC, στο περιθώριο των συνομιλιών με την τρόικα στο Παρίσι. Το κόστος μισθοδοσίας στο Δημόσιο έχει μειωθεί ήδη 30% και το μεγαλύτερο μέρος της προσαρμογής έχει ολοκληρωθεί, υπογράμμισε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η Ελλάδα έχει πετύχει να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών, συμπλήρωσε, επικαλούμενος την αποδοχή των επενδυτών απέναντι στα ελληνικά ομόλογα. Υπογράμμισε, μάλιστα, πως η Ελλάδα οδεύει φέτος για την πρώτη χρονιά ανάπτυξης μετά την εξαετή ύφεση.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επανέλαβε επίσης την κυβερνητική δέσμευση να προχωρήσει στις επιπλέον 6.500 απολύσεις στο Δημόσιο εντός του 2014. Επεσήμανε ταυτόχρονα πως δεν θεωρεί ότι αυτό είναι το σημαντικότερο θέμα όσον αφορά το ελληνικό Δημόσιο.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη «φερόμενη πρόθεση» της τρόικας να καθυστερήσει την έκθεσή της μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, αναμένοντας τα αποτελέσματα των stress tests για τις ελληνικές τράπεζες, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την άποψη ότι «είναι προς το συμφέρον όλων να ολοκληρωθεί η διαδικασία το συντομότερο δυνατό».

Σε ερώτηση για την πολιτική που θα πρέπει να ακολουθήσει η ΕΚΤ, προκειμένου να βελτιωθεί το κλίμα για την ευρωπαϊκή οικονομία, ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε ότι ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι έχει αφήσει να εννοηθεί ότι ενδεχομένως να χρειαστούν «μη συμβατικά μέτρα» προκειμένου να ξεπεραστεί μια κατάσταση αποπληθωρισμού στην Ευρώπη.

Ο κ. Μητσοτάκης αρνήθηκε να τοποθετηθεί στο θέμα του δημοσιονομικού κενού, το οποίο η τρόικα υπολογίζει σε 2 δισ. ευρώ, ενώ η κυβέρνηση πολύ χαμηλότερα. Σημείωσε πάντως πως η Ελλάδα έχει καταφέρει να τηρήσει τις υποχρεώσεις της στο δημοσιονομικό πεδίο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή