Διάσωση και περισυλλογή 117 παράτυπων μεταναστών, σε τέσσερα νησιά του ανατολικού Αιγαίου

Διάσωση και περισυλλογή 117 παράτυπων μεταναστών, σε τέσσερα νησιά του ανατολικού Αιγαίου

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Στη διάσωση και περισυλλογή συνολικά 117 παράτυπων μεταναστών σε τέσσερα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, προχώρησε τις βραδινές ώρες και τα ξημερώματα το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή.

Συγκεκριμένα, 46 παράτυποι μετανάστες που επέβαιναν σε φουσκωτή λέμβο, την οποία έσκισαν στη θέα πλωτού σκάφους του λιμενικού, διασώθηκαν 1 ναυτικό μίλι, ανατολικά της περιοχής Παναγίας Οινουσών.

Λέμβος με 18 παράτυπους μετανάστες βρέθηκε σε δυσχερή θέση στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Κω. Άμεσα, στο σημείο έσπευσε σκάφος του Λιμενικού που διέσωσε τους μετανάστες.

Επίσης, 35 παράτυποι μετανάστες που επέβαιναν σε λέμβο 2,7 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά του Φαρμακονησίου περισυνελέγησαν από πλωτό του Λιμενικού και μεταφέρθηκαν στην Αγία Μαρίνα Λέρου.

Τέλος, 18 παράτυποι μετανάστες εντοπίστηκαν βραδινές ώρες στη περιοχή Αγία Ελένη στη Χίο. Τους μετανάστες αποβίβασε πιθανότατα κάποιο σκάφος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή