Αστεροσκοπείο Αθηνών: Ανοιχτό για το κοινό το Σάββατο το βράδυ

Αστεροσκοπείο Αθηνών: Ανοιχτό για το κοινό το Σάββατο το βράδυ

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών ανοίγει αύριο, Σάββατο, τις θύρες του για το ευρύ κοινό, σε μια προκαταρκτική εκδήλωση στο πλαίσιο της «Βραδιάς του Ερευνητή 2014» που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Σεπτεμβρίου.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν μέχρι το λόφο των Νυμφών στο Θησείο, απ΄ όπου με την καθοδήγηση ειδικευμένου προσωπικού θα παρατηρήσουν τον βραδυνό ουρανό.

Θα γίνει αναγνώριση των αστερισμών που θα είναι ορατοί τη συγκεκριμένη περίοδο, αλλά και παρατήρηση της Σελήνης και του Κρόνου από το τηλεσκόπιο «Δωρίδη», το οποίο θα είναι ανοιχτό ειδικά για τη συγκεκριμένη βραδιά. Στον περιβάλλοντα χώρο του Αστεροσκοπείου θα βρίσκονται τοποθετημένα φορητά τηλεσκόπια, που θα υποστηρίζουν την παρατήρηση, καλύπτοντας τις ανάγκες του κοινού από την Ελληνική Αστρονομική Ένωση.

Από τον υπαίθριο χώρο οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τη θέα της Ακρόπολης, από μια μοναδική οπτική, πίσω από το Αστεροσκοπείο. Παράλληλα θα υπάρχει ξεναγός, η οποία θα μιλήσει για την ιστορία της περιοχής.

Η ώρα προσέλευσης του κοινού θα είναι στις 20:00. Η προσέλευση μπορεί να γίνει μόνο με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και όχι με αυτοκίνητο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή