Απειλητικό μήνυμα σε πυροσβέστες και αστυνομικούς μέσω Facebook

Απειλητικό μήνυμα σε πυροσβέστες και αστυνομικούς μέσω Facebook

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απειλητικό μήνυμα κατά πυροσβεστών και αστυνομικών έστειλε μέσω Facebook ένας 27χρονος στο νομό Ηλείας, ενώ από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία για την υπόθεση.

Ο ημεδαπός που κατηγορείται ταυτοποιήθηκε ως διαχειριστής και κάτοχος του «προφίλ» κοινωνικής δικτύωσης, μέσω του οποίου είχε γίνει η επίμαχη ανάρτηση.

Όπως προέκυψε, ο ανωτέρω, μέσω της ιστοσελίδας και συγκεκριμένα μέσω «προσωπικού προφίλ» που διαχειριζόταν, απέστειλε σε «σελίδα-γκρουπ» απειλητικό μήνυμα κατά πυροσβεστών και αστυνομικών, που υπηρετούσαν ή υπηρετούν σε Υπηρεσίες του νομού Ηλείας.

Για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος επικοινώνησε άμεσα με την εταιρεία και μετά από ενδελεχή ψηφιακή έρευνα ταυτοποίησε τη διαδικτυακή σύνδεση, που χρησιμοποιήθηκε για την αποστολή του μηνύματος και η οποία, όπως διαπιστώθηκε, προερχόταν από Ίντερνετ – καφέ.

Κλιμάκιο αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετέβη το πρωί της Κυριακής σε περιοχή της Ηλείας, όπου εντόπισε τον δράστη, ο οποίος παραδέχθηκε ότι απέστειλε το επίμαχο μήνυμα, ισχυρίστηκε όμως ότι δεν είχε πρόθεση να πραγματοποιήσει τις απειλές.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία Αθηνών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή