Νέα προεδρεία σε δήμους, περιφέρειες

Νέα προεδρεία σε δήμους, περιφέρειες

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ήρεμο κλίμα συνεχίστηκε χθες η διαδικασία για την εκλογή της Οικονομικής Επιτροπής στην Περιφέρεια Αττικής μετά την αποχώρηση της παράταξης του κ. Γιάννη Σγουρού, πρώην περιφερειάρχη, από την πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, την Κυριακή.

Η συνεδρίαση διεκόπη όταν ο κ. Σγουρός αποχώρησε καθώς, σύμφωνα με τις δηλώσεις του, η παράταξη της κ. Δούρου καταψήφισε την πρόταση της μειοψηφίας για τη θέση του αντιπροέδρου, «μια θέση που ούτως ή άλλως, εκ του νόμου, ανήκει στην αντιπολίτευση». Ο Χάρης Δαμάσκος από την παράταξη του κ. Σγουρού δεν έλαβε την αναγκαία πλειοψηφία για να εκλεγεί αντιπρόεδρος, γεγονός που σύμφωνα με την περιφερειάρχη Ρένα Δούρου ενδεχομένως να οφείλεται στις ψήφους της παράταξης του κ. Κουμουτσάκου (σ.σ.: η ψηφοφορία είναι μυστική). Πάντως ο κ. Δαμάσκος τελικά κατέλαβε τη θέση του αντιπροέδρου έπειτα από ένσταση της παράταξης του κ. Χαϊκάλη. Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου εξελέγη ο Θεόδωρος Σχινάς («ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ») και γραμματέας η Φωτεινή Βρύνα («180° Η ΑΤΤΙΚΗ ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΡΟΣΩΠΟ»).

Στην πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, νέα πρόεδρος αναδείχθηκε η κ. Νέλλη Παπαχελά, από την παράταξη «Δικαίωμα στην Πόλη», αντιπρόεδρος ο Ρήγας Αξελός («Ανοιχτή Πόλη») και γραμματέας ο Νίκος Βαφειάδης («Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας»).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή