Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους ο Καπελέρης

Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους ο Καπελέρης

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τις απολογίες των πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ που εμπλέκονται ποινικά στους χειρισμούς της λίστας Λαγκάρντ κλείνει ο κύκλος της ανάκρισης για το σκέλος της υπόθεσης που δεν έχει παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο.

Οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης και Ιωάννης Καπελέρης είχαν κληθεί χθες σε απολογία από τον αρμόδιο ανακριτή Διαφθοράς προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για τους χειρισμούς τους στην υπόθεση.

Ο κ. Ιωάννης Διώτης, που είχε κληθεί πρώτος, ζήτησε και πήρε νέα προθεσμία για σήμερα, επικαλούμενος λόγους κωλύματος στο πρόσωπο του συνηγόρου του.

Ο Ιωάννης Καπελέρης απολογήθηκε και αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανένα περιοριστικό όρο.

Με την ολοκλήρωση των απολογιών σήμερα, το κεφάλαιο της υπόθεσης για τους υπευθύνους του ΣΔΟΕ κλείνει, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η δικαστική διαδικασία για τον πρώην υπουργό Γιώργο Παπακωνσ ταντίνου, που έχει παραπεμφθεί με απόφαση της Βουλής στη Δικαιοσύνη. Ο φάκελος της δικογραφίας για τον πρώην υπουργό έχει περάσει στην αρμοδιότητα του Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου προκειμένου να αποφασιστεί αν τελικά θα υπάρξει σύγκληση του Ειδικού Δικαστηρίου.

Εκτός από τον Γιώργο Παπακων-σταντίνου, ως συμμέτοχοί του έχουν παραπεμφθεί και συγγενικά του πρόσωπα. Η απόφαση του Συμβουλίου αναμένεται το αργότερο έως το τέλος του μηνός, ενώ ο πρώην υπουργός έχει ήδη απολογηθεί και του έχουν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα, όπως χρηματική εγγύηση 30.000 ευρώ. Πάντως, αν υπάρξει απόφαση για Ειδικό Δικαστήριο, αυτή θα είναι η πρώτη φορά σύγκλησής του μετά το 1989 και την υπόθεση Κοσκωτά.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή