Σε λίγα μόνο λεπτά θα χορηγούνται οι νέες ταυτότητες

Σε λίγα μόνο λεπτά θα χορηγούνται οι νέες ταυτότητες

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε απλοποίηση της διαδικασίας έκδοσης νέων δελτίων αστυνομικής ταυτότητας προχώρησαν τα υπουργεία Δημόσιας Τάξης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Οπως ανακοινώθηκε επισήμως χθες, μέσω της διασύνδεσης του Εθνικού Δημοτολογίου με το πληροφοριακό σύστημα της ΕΛ.ΑΣ. (Police On Line) οι πολίτες θα παραλαμβάνουν το νέο δελτίο ταυτότητάς τους λίγα μόλις λεπτά μετά την υποβολή σχετικής αίτησης στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας τους, δίχως την υποχρέωση να προσκομίζουν έντυπα δικαιολογητικά, παρά μόνο δύο φωτογραφίες.

Για τον έλεγχο ταυτοπροσωπίας, ο αιτών θα καλείται να απαντήσει σε τρεις ερωτήσεις που αφορούν στοιχεία που βρίσκονται καταχωρισμένα στο εθνικό δημοτολόγιο, όπως π.χ. η ημερομηνία γάμου του κ.ά. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν χθες, μέσω απλοποίησης της διαδικασίας εξοικονομούνται πόροι και ανθρωποώρες εργασίας: υπολογίζεται συγκεκριμένα ότι εξοικονομούνται 150.000 ανθρωποώρες εργασίας δημοτικών υπαλλήλων και αστυνομικών και πάνω από 128.000 ευρώ, ποσό που δαπανά η ΕΛ.ΑΣ. για την εκτύπωση ενός εκατομμυρίου καρτελών ετησίως.

Στη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι «στόχος είναι η ενσωμάτωση της σύγχρονης τεχνολογίας στην καθημερινή λειτουργία των Αστυνομικών Υπηρεσιών με σκοπό την καλύτερη και ποιοτικότερη εξυπηρέτηση του πολίτη». Από την πλευρά του, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε την εξέλιξη «επανάσταση του αυτονόητου» και υπογράμμισε ότι οι διασύνδεση των δύο μητρώων έγινε χωρίς πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση. Η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι «το κράτος παρέχει 522 υπηρεσίες στον πολίτη στις οποίες περιλαμβάνονται απλές βεβαιώσεις, αλλά και σύνθετες υπηρεσίες, όπως η έκδοση αστυνομικής ταυτότητας, η αίτηση βεβαιώσεων από το Τaxis» και εξήγγειλε τη διασύνδεση μητρώων και άλλων υπηρεσιών του Δημοσίου. Παρών στη συνέντευξη Τύπου ήταν ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγος Δημήτρης Τσακνάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή