Η ΕΛ.ΑΣ. γνώριζε το κρησφύγετο

Η ΕΛ.ΑΣ. γνώριζε το κρησφύγετο

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ερευνα σε σπίτι κρησφύγετο που φέρεται να είχε μισθώσει ο καταζητούμενος ληστής τραπεζών Σπύρος Δραβίλας πραγματοποίησε χθες η Ασφάλεια Αττικής. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, το οίκημα, μια ισόγεια μονοκατοικία στην οδό Ρούμελης, είχε μισθωθεί πριν από περίπου ενάμιση χρόνο πιθανόν από τον ίδιο τον Δραβίλα. Εξάλλου, με βάση όσα έγιναν χθες γνωστά, στο εσωτερικό του σπιτιού βρέθηκαν αποτυπώματα του 33χρονου επονομαζόμενου «καρφάκια», ενώ μιλώντας στην «Κ» αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι το σπίτι επισκεπτόταν και ο 35χρονος καταζητούμενος ληστής και συνεργός του, Γιώργος Πετρακάκος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δραβίλας είχε προλάβει να αδειάσει τη μονοκατοικία πριν από τη χθεσινή έφοδο – έρευνα της Αστυνομίας. Αυτό εξάλλου φέρεται να επιβεβαιώνεται και από μαρτυρίες περιοίκων, σύμφωνα με τις οποίες ο ένοικος του σπιτιού προχώρησε σε εκκένωσή του αρκετές εβδομάδες πριν από την κινηματογραφική ληστεία στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Δίστομο Βοιωτίας στις 22 Αυγούστου. Μάλιστα, μιλώντας χθες στην «Κ» ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. αποκάλυψε ότι το σπίτι της οδού Ρούμελης στη Νέα Μάκρη βρισκόταν υπό παρακολούθηση από την ΕΛ.ΑΣ. αρκετό καιρό πριν από την τελευταία εμφάνιση της συγκεκριμένης ομάδας ληστών στο Δίστομο.

Από μαρτυρίες περιοίκων φέρεται επίσης να προκύπτει ότι ο 33χρονος δραπέτης δεν επισκεπτόταν τακτικά το σπίτι, καθώς και ότι στους κατοίκους της περιοχής είχε παρουσιαστεί ως επιχειρηματίας. Eπιπλέον, σύμφωνα με πληροφορία που ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκε από επίσημα χείλη, ο Δραβίλας πριν εγκαταλείψει το οίκημα έβαψε το εσωτερικό του για να εξαφανίσει δακτυλικά και γενετικά αποτυπώματα συνεργών του που πιθανόν να είχαν επισκεφθεί τη μονοκατοικία. Παρόμοια τακτική άλλωστε είχε ακολουθήσει και ο μισθωτής διαμερίσματος στην οδό Μιχαήλ Βόδα στα Πατήσια, που ερευνήθηκε από την Αντιτρομοκρατική τον Αύγουστο. Εκείνο το διαμέρισμα φέρεται να είχε μισθώσει αρχές καλοκαιριού του 2013 ο επίσης καταζητούμενος ληστής και συνεργός του «καρφάκια», Σπύρος Χριστοδούλου, 44 ετών.

Σύμφωνα με μια εκδοχή, η ΕΛ.ΑΣ. αναζητούσε το κρησφύγετο των ληστών στα ανατολικά προάστια της Αττικής μετά τις ληστείες σε υποκαταστήματα τραπεζών σε Σαρωνίδα (8 Αυγούστου) και Μαραθώνα (1η Ιουλίου). Δεν αποκλείεται μάλιστα το σπίτι της Νέας Μάκρης να χρησιμοποιήθηκε ως ορμητήριο σε κάποια από τις παραπάνω ληστρικές επιδρομές. Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. είχαν επικεντρωθεί στη συγκεκριμένη περιοχή και μετά τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη, ο οποίος φέρεται να πήρε μέρος σε ένοπλες ληστείες μαζί με μέλη της συγκεκριμένης ομάδας κακοποιών. Είναι χαρακτηριστικό ότι αμέσως μετά τη σύλληψη Μαζιώτη, ανώτατοι αξιωματικοί διευκρίνιζαν ότι οι έρευνες για τον εντοπισμό του κρησφύγετου επικεντρώνονταν σε Πατήσια, Ν. Μάκρη και Μαραθώνα!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Κ» την 29η Αυγούστου ο Σπύρος Χριστοδούλου έχει ταυτοποιηθεί ως ένας από τους δράστες της ληστείας στη Eurobank Σαρωνίδας με λεία «μόλις» 3.300 ευρώ. Στην ίδια ομάδα ληστών αποδίδεται και η ληστεία της 1ης Ιουλίου, σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στον Μαραθώνα με λεία 70.000 ευρώ. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, αυτόπτης μάρτυρας που βρισκόταν εντός του υποκαταστήματος φέρεται να έχει αναγνωρίσει τον 44χρονο Χριστοδούλου ως έναν από τους συμμετέχοντες στη ληστεία. Επιπλέον, φέρεται να έχει αποδειχθεί εργαστηριακά η συμμετοχή στη ληστεία και δύο σεσημασμένων αλλοδαπών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή