Εξι συλλήψεις σε διεθνή επιχείρηση εξάρθρωσης σπείρας πλαστογράφων

Εξι συλλήψεις σε διεθνή επιχείρηση εξάρθρωσης σπείρας πλαστογράφων

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έξι μέλη διεθνούς κυκλώματος πλαστογραφίας και διακίνησης εγγράφων χωρών του Σένγκεν (διαβατήρια, ταυτότητες, κλπ) συνελήφθησαν στην Ελλάδα, από αστυνομικούς της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης υπο την εποπτεία της EUROPOL, με την κωδική ονομασία «GEO», την οποία οργάνωσε η Γερμανική Αστυνομία στη Βαυαρία και συμμετείχαν οι διωκτικές αρχές της Ελλάδας, της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Σουηδίας και της Τσεχίας.

Συνολικά συνελήφθησαν 38 άτομα στις παραπάνω χώρες, από δε την ΕΛΑΣ έγιναν έρευνες σε πέντε σπίτια στην Αττική, στη Θεσσαλονίκη και στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου και συνελήφθησαν τα έξι άτομα, γεωργιανής υπηκοότητας.

Όπως έγινε γνωστό, τα μέλη του παράνομου δικτύου, χρησιμοποιώντας εταιρείες ταχυμεταφορών, έστελναν με δέματα τα πλαστά έγγραφα σε παραλήπτες (κυρίως γεωργιανής ή ρωσικής υπηκοότητας), σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και εξασφάλιζαν έτσι τη διαμονή τους στις χώρες αυτές, χωρίς νόμιμη άδεια παραμονής.

Από τους έξι συλληφθέντες στην Ελλάδα, οι τρεις κατηγορούνται για πλαστογραφία και παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και οι υπόλοιποι διότι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή