Εργα στα αεροδρόμια Πάρου, Σύρου

Εργα στα αεροδρόμια Πάρου, Σύρου

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Με σκοπό την εξυπηρέτηση των αυξημένων τουριστικών αναγκών, το υπουργείο Υποδομών προωθεί τα έργα αναβάθμισης ορισμένων περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, μεταξύ των οποίων και η κατασκευή του νέου αεροδρομίου της Πάρου. Ο προγραμματισμός θέλει το νέο αεροδρόμιο της Πάρου να ανοίγει τις πύλες του τον Απρίλιο του 2015, όπως επεσήμανε ο υπουργός Υποδομών Μιχ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος επιθεώρησε την πρόοδο των εργασιών στην Πάρο αλλά και στο αεροδρόμιο της Σύρου.

Από το 2012

Η κατασκευή του νέου αεροδρομίου της Πάρου, με διάδρομο μήκους 1.400 μ. στη θέση Μάγγανο, ξεκίνησε το 2012 και στις κύριες εργασίες περιλαμβάνονται η κατασκευή του νέου πεδίου ελιγμών που αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2015 (διάδρομος, δύο λοξοί συνδετήριοι τροχόδρομοι, δάπεδο στάθμευσης αεροσκαφών, εσωτερική περιμετρική υπηρεσιακή οδός, έργα αποστράγγισης – αποχέτευσης, περίφραξη ασφαλείας, φωτοσήμανση). Στόχος είναι το νέο αεροδρόμιο να έχει τη δυνατότητα εξυπηρέτησης αεροσκαφών κάθε τύπου, σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς.

«Επισκέφθηκα την Πάρο προκειμένου να ολοκληρώσουμε την προσπάθειά μας για τη δημιουργία ενός σύγχρονου αεροδρομίου, η κατασκευή του οποίου τελειώνει τους επόμενους μήνες. Ταυτόχρονα, αποστολή μας είναι να υπάρξει πλήρης λειτουργία του αεροδρομίου τον Απρίλιο του 2015, έτσι ώστε τη νέα τουριστική σεζόν η Πάρος να διαθέτει ένα σύγχρονο αεροδρόμιο, στο οποίο θα μπορούν να προσγειώνονται και να απογειώνονται όλων των κατηγοριών τα αεροσκάφη, με βάση τους διεθνείς κανονισμούς», δήλωσε από την Πάρο ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Στο αεροδρόμιο της Σύρου πραγματοποιούνται εργασίες επέκτασης του διαδρόμου προσ-απογειώσεων κατά 140 μέτρα. Κατά την επίσκεψή του στο αεροδρόμιο της Σύρου, ο κ. Χρυσοχοΐδης επεσήμανε ότι πολύ σύντομα θα δημοπρατηθεί και το έργο της αναβάθμισης του διαδρόμου -πέραν της επέκτασης που είναι σε εξέλιξη-, προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ, η οποία έχει προταθεί για ένταξη στην Προγραμματική Περίοδο 2014-2020. Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε την έναρξη της δεύτερης φάσης του έργου, στόχος του οποίου είναι ο διάδρομος του αεροδρομίου να φθάσει τα 1.200 μ. για να φιλοξενεί κάθε τύπο αεροσκάφους και να εξυπηρετεί και πτήσεις τσάρτερ. Ο αερολιμένας Σύρου θα έχει πλήρεις προδιαγραφές και προϋποθέσεις για την προσαπογείωση των μεγαλύτερων ελικοφόρων, της τάξεως των 75-78 θέσεων. «Αμεσα θα επεκτείνουμε τον υφιστάμενο διάδρομο κατά 140 μ., όσο δηλαδή μπορούμε με βάση τις αδειοδοτήσεις που διαθέτουμε, τις δυνατότητες και τις τεχνικές που υπάρχουν, έτσι ώστε ο διάδρομος να αποκτήσει περαιτέρω δυνατότητες το επόμενο χρονικό διάστημα. Το έργο θα δημοπρατηθεί άμεσα, πολύ σύντομα θα έχουμε κατασκευαστή, υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το νέο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης με επιμέλεια δική μας και της υπηρεσίας», δήλωσε από τη Σύρο ο κ. Χρυσοχοΐδης.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή