Για κλίμα φόβου στα σχολεία κάνει λόγο η ΟΛΜΕ

Για κλίμα φόβου στα σχολεία κάνει λόγο η ΟΛΜΕ

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Νέο αίμα» δεν μπαίνει στα σχολεία, όπου πλέον επικρατεί κλίμα φόβου και ανασφάλειας, υποστηρίζει η ΟΛΜΕ σε επιστολή προς τους εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς, ζητώντας τους «να υπογράψουμε το δικό μας κοινωνικό συμβόλαιο».

Συγκεκριμένα, στην επιστολή για τη νέα χρονιά το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ σημειώνει ότι «δεν ξεχνάμε τους 20.000 μαθητές μας που έχασαν πέρυσι την ειδικότητά τους, και τους 2.500 συναδέλφους εκπαιδευτικούς που σβήστηκαν από τον σχολικό χάρτη με μια μονοκονδυλιά, με την κατάργηση 50 ειδικοτήτων της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης. Δεν μπορούμε να πούμε πως τίποτα δεν συνέβη όταν τα σχολεία φτωχαίνουν χρόνο με τον χρόνο κατά χιλιάδες καθηγητές και “νέο αίμα” δεν μπαίνει στις τάξεις. Πώς να ξεχάσουμε το κλίμα φόβου και ανασφάλειας όταν η θηλιά των διοικητικών μηχανισμών στο όνομα της “αξιολόγησης” σφίγγει απειλητικά, τόσο που να είναι δύσκολο ακόμα και να ανασάνεις; Ηρθε ο καιρός εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς να υπογράψουμε το δικό μας κοινωνικό συμβόλαιο». Και τέλος, η ΟΛΜΕ ζητεί από γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς «να δώσουμε την υπόσχεση πως και αυτή τη χρονιά θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το ψωμί, για τη μόρφωση και για τη δουλειά, για μια πραγματικά καλή χρονιά».

Στήριξη από ΔΟΕ

Από την πλευρά της, η ΔΟΕ αποφάσισε να στηρίξει με εποπτικό υλικό και νέα μέσα διδασκαλίας τις ακριτικές περιοχές, «τις περιοχές που έχουν ξεχαστεί από την πολιτεία, και να έρθει σε επαφή με τους εκπαιδευτικούς και τους κατοίκους των νησιών που “κρατούν Θερμοπύλες”», όπως λέει. Ετσι, κλιμάκιο του διοικητικού συμβουλίου της ΔΟΕ μετέβη στο Καστελλόριζο την ημέρα του αγιασμού για τη νέα σχολική χρονιά και παρέδωσε laptop και βιβλία στο Δημοτικό και στο Νηπιαγωγείο της Μεγίστης. Πάντως, και ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος βρέθηκε χθες στο Καστελλόριζο, στο πλαίσιο της περιοδείας του στα Δωδεκάνησα. Οταν ετέθη στον κ. Λοβέρδο το θέμα της κάλυψης των ελλείψεων σε καθηγητές ειδικοτήτων στο νησί, ο ίδιος, απευθυνόμενος στον περιφερειακό διευθυντή Διονύση Μεσσάρη, τόνισε: «Το Καστελλόριζο έχει προτεραιότητα στην κάλυψη καθηγητών ειδικοτήτων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή