Ανάληψη πολιτικής ευθύνης από Μαζιώτη για την επίθεση στην ΤτΕ

Ανάληψη πολιτικής ευθύνης από Μαζιώτη για την επίθεση στην ΤτΕ

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πολιτική ευθύνη για την επίθεση  με 75 κιλά εκρηκτικών έξω από το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος στις 10 Απριλίου ανέλαβε ο κρατούμενος, μέλος του «Επαναστατικού Αγώνα» Νίκος Μαζιώτης, με δήλωσή του από τις Φυλακές Διαβατών.

Η συγκεκριμένη δήλωση του Νίκου Μαζιώτη δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα που συνδέεται με τον αντιεξουσιαστικό χώρο.

“Αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη ως μέλος του Επαναστατικού Αγώνα για την επίθεση της οργάνωσης με 75 κιλά εκρηκτικά στις 10 Απριλίου του 2014 στη Διεύθυνση Εποπτείας της Τράπεζας της Ελλάδας, όπου στεγάζεται και το γραφείο του μόνιμου αντιπρόσωπου του Διεθνούς Νομισματικού ταμείου στην Ελλάδα. Η επίθεση αυτή είναι μια απάντηση στην πολιτική γενοκτονίας που έχει επιβληθεί στο λαό εδώ και τέσσερα χρόνια από το υπερεθνικό κεφάλαιο μέσω του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του ελληνικού κράτους”, σημειώνεται στην αρχή της επιστολής, ενώ παρακάτω ο Νίκς Μαζιώτης τονίζει πως “αυτή η επίθεση είναι συνέχεια της στρατηγικής της οργάνωσης, η οποία είχε εκπονηθεί το 2008 και είχε ως αιχμή τη συστημική κρίση. Η στρατηγική αυτή αποσκοπεί να χτυπήσει υποδομές του υπερεθνικού και ντόπιου κεφαλαίου, θεσμούς και πρόσωπα που ευθύνονται για την κρίση και την πολιτική διάσωσης του συστήματος”.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή