Χείμαρροι στην Αττική από τη νεροποντή

Χείμαρροι στην Αττική από τη νεροποντή

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σφοδρή ήταν η νεροποντή που έπληξε νωρίς χθες το απόγευμα τα βόρεια προάστια της Αθήνας. Μέσα σε ελάχιστα λεπτά της ώρας, κεντρικοί δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα που επηρέασε ολόκληρη την πρωτεύουσα. Τα μεγαλύτερα προβλήματα σημειώθηκαν στην εθνική, την Αχαρνών, σε δρόμους του Χαλανδρίου, του Αμαρουσίου, της Αγίας Παρασκευής και του Γέρακα.

Οι λεωφόροι Μεσογείων και Κηφισίας ήταν σε αρκετά σημεία πλημμυρισμένες, με την κυκλοφορία να διεξάγεται με δυσκολία και πολύ μικρές ταχύτητες, ενώ η τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία στην υπόγεια διάβαση της Σπύρου Λούη. Μάλιστα, ένας οδηγός χρειάστηκε να απεγκλωβιστεί από άνδρες της Πυροσβεστικής από το ακινητοποιημένο όχημά του επί της οδού Αμαρουσίου – Χαλανδρίου, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία και εκεί για λίγη ώρα.

Την ίδια στιγμή, το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής δέχθηκε περισσότερες από τριάντα κλήσεις για άντληση υδάτων σε σπίτια και καταστήματα σε Χαλάνδρι, Νέα Ιωνία, Μαρούσι και Νέο Ηράκλειο.

Εντονα καιρικά φαινόμενα σημειώθηκαν χθες και σε περιοχές της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και των Σποράδων. Θυμίζεται ότι το βράδυ της Κυριακής, ένας άνδρας στην περιοχή του Δρυμού στη Θεσσαλονίκη άφησε την τελευταία του πνοή την ώρα που προσπαθούσε να σώσει τα μελίσσια του από την ισχυρή βροχή. Ωστόσο το αυτοκίνητό του εγκλωβίστηκε σε χείμαρρο. Ο άτυχος 49χρονος προσπάθησε να καλέσει την Πυροσβεστική, αλλά δεν κατάφερε να υποδείξει το ακριβές σημείο που είχε παγιδευτεί, με αποτέλεσμα να περάσουν πολλές ώρες έως ότου εντοπιστεί. Στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή