Και πολιτικές πτήσεις στο αεροδρόμιο Τρίπολης

Και πολιτικές πτήσεις στο αεροδρόμιο Τρίπολης

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοίγει τα «φτερά» του και σε πολιτικά αεροσκάφη το αεροδρόμιο της Τρίπολης ύστερα από την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που υπεγράφη χθες μεταξύ των συναρμόδιων υπουργών Αμυνας και Υποδομών κ. Αβραμόπουλου και Χρυσοχοΐδη. Το μέχρι πρότινος στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τρίπολης μετατρέπεται σε μεικτής χρήσης από την Πολεμική και την Πολιτική Αεροπορία. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι τα έργα υποδομής που θα πρέπει να γίνουν στο εν λόγω αεροδρόμιο προκειμένου αυτό να εξυπηρετήσει και πολιτικά αεροσκάφη είναι αρκετά, με κυριότερη την επιτακτική ανάγκη αναβάθμισης του τροχόδρομου, ο οποίος είναι πεπαλαιωμένος. Παράλληλα υπάρχουν ζητήματα που αφορούν στη γεωγραφική θέση του αεροδρομίου, καθώς δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη ότι το όρος Μαίναλο δεν εμποδίζει τις απο-προσγειώσεις (κυρίως τις προσγειώσεις) πολιτικών αεροσκαφών.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σαφής εικόνα για τις προθέσεις χρήσης του αεροδρομίου, το οποίο, σύμφωνα με τις εξαγγελίες των κ. Αβραμόπουλου, Χρυσοχοΐδη, θα μπορούσε να λειτουργήσει σε ένα χρόνο περίπου. Στόχος, σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη, είναι από τη μεικτή χρήση του αεροδρομίου να τονωθεί ο τουρισμός, καθώς το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, στο οποίο σημειώθηκε φέτος αύξηση των πτήσεων κατά 54%, θεωρείται κορεσμένο.

Ο κ. Αβραμόπουλος από την πλευρά του δήλωσε ότι «με την παραχώρηση έκτασης για τις απαραίτητες ενέργειες, τα έργα υποδομών που απαιτούνται από πλευράς Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και την κοινή χρήση του διαδρόμου προσγείωσης, του τροχόδρομου και δαπέδων στάθμευσης, θα είναι δυνατό να λειτουργήσει πολιτικό αεροδρόμιο σε μια ιδιαίτερα σημαντική γεωγραφική θέση».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι τα αεροδρόμια Καλαμάτας και Αράξου λειτουργούν σε πολύ υψηλούς ρυθμούς. «Θέλουμε ένα συμπληρωματικό αεροδρόμιο αυτών των δύο, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ένα νέο προορισμό», σημείωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή