Προφυλακίστηκε η ηλικιωμένη για το «Κωσταλέξι» της Καλλιθέας

Προφυλακίστηκε η ηλικιωμένη για το «Κωσταλέξι» της Καλλιθέας

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προφυλακίστηκε η 77χρονη, η οποία κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας 36χρονης γυναίκας με σοβαρά προβλήματα υγείας, την οποία υποτίθεται πως φρόντιζε. Στην πραγματικότητα, όμως, την κρατούσε σε άθλιες συνθήκες, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή της, σε μια υπόθεση που ονομάστηκε το «Κωσταλέξι» της Καλλιθέας. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η 77χρονη εκμεταλλευόταν τη σύνταξη της 36χρονης και της είχε αποσπάσει ακίνητα, σε συνεργασία με 55χρονο συγγενή της, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν γείτονες ειδοποίησαν την Υγειονομική Υπηρεσία, καθώς η 36χρονη Μαρία Παπαδοπούλου κειτόταν σε τραγική κατάσταση σ’ ένα κρεβάτι στον ελεύθερο χώρο του φωταγωγού. Μάλιστα, το ένα πόδι της ήταν σπασμένο και είχε δεθεί πρόχειρα με σανιδένιο νάρθηκα. Το αποτέλεσμα ήταν να πάθει σηψαιμία και να χρειαστεί η κ. Παπαδοπούλου να υποστεί ακρωτηριασμό για να σωθεί η ζωή της. Για να ελευθερωθεί η 36χρονη έγκλειστη έγινε αστυνομική επιχείρηση στις 8 Ιουλίου. Η ασθενής μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», όπου νοσηλεύεται μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι δύο κατηγορούμενοι κρατούσαν την κοπέλα με ελάχιστο νερό και φαγητό, ενώ τη χτυπούσαν και την απειλούσαν. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η 77χρονη και ο 55χρονος, ομογενείς ποντιακής καταγωγής από τη Ρωσία, εισέπρατταν τη σύνταξη των 1.200 ευρώ που έπαιρνε η 36χρονη, ενώ της είχαν αποσπάσει και ακίνητη περιουσία. Μάλιστα, το σπίτι της κ. Παπαδοπούλου είχε μεταβιβαστεί στην κυριότητα της 77χρονης, αφήνοντας μόνο την επικαρπία στην ανήμπορη γυναίκα. Η 36χρονη είχε μείνει κατάκοιτη λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας. Από τη στιγμή που πέθανε η μητέρα της, το 2006, βρέθηκε ανυπεράσπιστη.

Η απολογία της

Στην απολογία της η 77χρονη υποστήριξε ότι δεν είχε ανθρωποκτόνο δόλο και πως απεναντίας φρόντιζε τη Μαρία. Αναφερόμενη στο σημείο όπου βρέθηκε η Μαρία (φωταγωγός) υποστήριξε ότι την έβγαζε το καλοκαίρι για να αντιμετωπίσει τη ζέστη. Αρνήθηκε ότι είχε εκβιάσει την Μαρία για να της γράψει την οικία της, καθώς η ίδια είχε σπίτι, αλλά πως το έπραξε αυτοβούλως η ασθενής, λόγω της… φροντίδας που δεχόταν.

Ο 55χρονος, ανιψιός της κύριας κατηγορούμενης, αρνήθηκε τις κατηγορίες και είπε πως δεν έχει καμία σχέση με απόπειρα ανθρωποκτονίας. Μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος, αλλά του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του μια φορά τον μήνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή