ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στους παιδικούς σταθμούς αδιάθετα κονδύλια 23 εκατ. ευρώ

Στους παιδικούς σταθμούς αδιάθετα κονδύλια 23 εκατ. ευρώ

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας τοποθέτησης των παιδιών ωφελουμένων οικογενειών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ, από την ΕΕΤΑΑ ΑΕ (βάση της προκήρυξης 1551, της 2/7/2014), διαπιστώθηκε ότι από τους πόρους που είχαν διατεθεί μετά τη σύσκεψη της 12/08/2014, παραμένει αδιάθετο από τους εθνικούς πόρους το ποσό των 23 εκατ. ευρώ περίπου, εκ του συνολικού ποσού των 200 εκατ. ευρώ. 

Σε συνεννόηση που έγινε μεταξύ του υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Ο. Κωνσταντινόπουλου, του υφυπουργού Εσωτερικών κ. Γ. Ντόλιου, και των υφυπουργών Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ.κ Β. Κεγκέρογλου και Γ. Πλακιωτάκη στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ και της ΕΕΤΑΑ, ενημερώθηκε η ΕΕΤΑΑ ΑΕ ότι "είμαστε σύμφωνοι να διαθέσει το υπόλοιπο ποσό των 23 εκατ. ευρώ, με απόλυτη τήρηση της προτεραιότητας για κάλυψη των πρόσθετων θέσεων, που θα δηλώσουν οι δημόσιοι και οι ιδιωτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί". 

Μέσα στα πλαίσια αυτά, τα επόμενα εικοσιτετράωρα η ΕΕΤΑΑ ΑΕ θα προσκαλέσει τους δημόσιους και ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς, να καταγράψουν και να ενημερώσουν για τις διαθέσιμες θέσεις βάση της δυναμικότητάς τους, προκειμένου να απορροφηθεί το υπόλοιπο των εθνικών πόρων που ανέρχεται στο ποσό των 23 εκατ ευρώ, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου.