Συνάντηση Βαρβιτσιώτη για τις αντιδράσεις στην ιδιωτικοποίηση ΟΛΠ

Συνάντηση Βαρβιτσιώτη για τις αντιδράσεις στην ιδιωτικοποίηση ΟΛΠ

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπεραμύνθηκε της κυβερνητικής πολιτικής για την επίτευξη της συμφωνίας φιλικού διακανονισμού ΟΛΠ – Cosco, αλλά και για την επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού, μέσω της πώλησης πλειοψηφικού πακέτου μετοχών, ο υπ. Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνάντηση που είχε χθες με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας, αλλά και κλιμάκιο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενο από τους κ.κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη, Νίκο Συρμαλένιο και Ευγενία Βαμβακά, που αντιδρούν στις παραπάνω ενέργειες.

Οπως ανέφερε ο κ. Βαρβιτσιώτης, ο φιλικός διακανονισμός, βάσει του οποίου τροποποιείται η αρχική σύμβαση, διατηρεί ταυτόχρονα το ποσοστιαίο αντάλλαγμα των εσόδων που αποκομίζει το λιμάνι του Πειραιά από τη δραστηριότητα του κινεζικού ομίλου, το οποίο μάλιστα αυξάνεται από το 21% στο 24% από το 2017 και μετά. Σημείωσε, δε, ότι από την έναρξη της δραστηριότητας της Cosco έως σήμερα, η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι έχει αυξηθεί κατά 130%, ενώ η νέα επένδυση θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τη θέση και τον ρόλο του Πειραιά στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Σχετικά με τη διαδικασία αποκρατικοποίησης του λιμανιού, ο κ. Βαρβιτσιώτης έδωσε ιδιαίτερη σημασία στο να ολοκληρωθεί η διαδικασία του φιλικού διακανονισμού πριν από τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης, καθώς με τον τρόπο αυτό ενισχύεται η υπεραξία του λιμανιού.

Ταυτόχρονα, τόνισε το ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία αναθεώρησης της σύμβασης παραχώρησης που ισχύει ανάμεσα στο Δημόσιο και στον ΟΛΠ, ώστε να περιγράφεται αναλυτικά το πώς θα ελέγχεται η λειτουργία του λιμανιού από το ελληνικό κράτος, την περίοδο που διαχειριστής θα είναι ιδιωτική εταιρεία. Παράλληλα, τόνισε την υποχρέωση του διαχειριστή για μελλοντικές επενδύσεις, κάτι που δεν ισχύει σήμερα για τον ΟΛΠ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή