Εκνευρισμός στο υπουργείο Πολιτισμού για τις ερμηνείες περί Αμφίπολης

Εκνευρισμός στο υπουργείο Πολιτισμού για τις ερμηνείες περί Αμφίπολης

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Πηγές του υπουργείου Πολιτισμού μεταδίδουν την ενόχλησή τους από την υποδοχή των πρωινών δηλώσεων του κ. Κώστα Τασούλα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι σε κάθε περίπτωση, είτε υπάρχει ενημέρωση για τις εξελίξεις από τις ανασκαφές στην Αμφίπολη, είτε όχι, ο δημόσιος διάλογος εκτρέπεται συχνά σε ακραίες ερμηνείες με φόντο τη μορφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ο υπουργός Πολιτισμού, ο οποίος την Τρίτη αναχωρεί για την Ιταλία επιμένει ότι τον «ένοικο» του τύμβου της Αμφίπολης θα μας τον αποκαλύψει μόνο η αρχαιολογική σκαπάνη.

 

Είχε προηγηθεί η δήλωση του κ. Τασούλα σε ραδιοφωνικό σταθμό, όπου και επανατοποθετήθηκε για όσα είχε πει το πρωί στο Mega: «Δεν υπάρχουν γραπτά στοιχεία για το πού είναι θαμμένος ο Μέγας Αλέξανδρος… Aυτό είπα κι όχι ότι ο τάφος δεν ανήκει στον Μέγα Αλέξανδρο. Δεν απογοήτευσα κανέναν, ούτε ενθουσιάζω κανέναν. Η αρχαιολογική σκαπάνη θα πει ποιος είναι θαμμένος στον Τύμβο της Αμφίπολης κι όχι ο υπουργός Πολιτισμού».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή