Εμπορία βρεφών με συμβολαιογράφο και… δικηγόρο

Εμπορία βρεφών με συμβολαιογράφο και… δικηγόρο

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε έντεκα παράνομες υιοθεσίες βρεφών την τελευταία επταετία εμπλέκονται τα μέλη του κυκλώματος που εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Τρικάλων. Επτά από τις υποθέσεις πιστοποιούνται από έγγραφα που βρέθηκαν στα γραφεία μιας 49χρονης δικηγόρου και ενός 48χρονου συμβολαιογράφου στα Τρίκαλα. Και οι δύο συνελήφθησαν και κατηγορούνται για συμμετοχή στο κύκλωμα. Τις άλλες τέσσερις υποθέσεις αποκάλυψαν… άθελά τους τα μέλη της σπείρας σε αστυνομικούς οι οποίοι υποδύονταν τους υποψήφιους θετούς γονείς που ενδιαφέρονταν να αγοράσουν 21 ημερών βρέφος αντί 10.000 ευρώ.

Πιο αναλυτικά, το μεσημέρι της Τρίτης η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στη σύλληψη επτά ατόμων με την κατηγορία ότι συγκροτούσαν οργάνωση αγοραπωλησίας βρεφών. «Εγκέφαλος» φέρεται 45χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, ενώ μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκεται η 29χρονη φυσική μητέρα του βρέφους, η οποία είχε προ εβδομάδων μεταβεί από τη Βουλγαρία στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο» για τον τοκετό.

Το γραφειοκρατικό σκέλος της αγοραπωλησίας (σχετικά έγγραφα κ.ο.κ.) κατηγορούνται ότι ανέλαβαν να φέρουν εις πέρας ένας συμβολαιογράφος και μια δικηγόρος Τρικάλων, ενώ τον κατάλογο των συλληφθέντων συμπληρώνουν ακόμα δύο Ελληνες, μία γυναίκα 45 ετών και ένας άνδρας 49 ετών που είχαν ρόλο «ενδιάμεσων» στην αγοραπωλησία.

Η αστυνομική έρευνα ξεκίνησε τον περασμένο Αύγουστο και ολοκληρώθηκε την 23η Σεπτεμβρίου. Τρεις ημέρες πριν από τη σύλληψη, ο φερόμενος ως αρχηγός της οργάνωσης ενημέρωσε το ζεύγος των αστυνομικών που παρίσταναν τους υποψήφιους θετούς γονείς ότι την Τρίτη θα παραλάμβαναν το βρέφος αντί του ποσού των 10.000 ευρώ. Στη συνάντηση, τα μέλη του κυκλώματος παρέλαβαν ως προκαταβολή από τους μυστικούς αστυνομικούς 200 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα και αμέσως μετά συνελήφθησαν. Στη διάρκεια των ερευνών κατασχέθηκαν εννέα δηλώσεις και πράξεις συναίνεσης υιοθεσίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή