Εκπαιδευτικοί σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας

Εκπαιδευτικοί σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πολιτική ευθύνη άμεσης εκδίωξης από τον χώρο της εκπαίδευσης τεσσάρων εκπαιδευτικών, για τους οποίους έχουν προκύψει στοιχεία εμπλοκής τους σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας, δηλώνει πως αναλαμβάνει ο κ. Α. Λοβέρδος.

Οπως ανέφερε χθες στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, έχει ήδη ενημερωθεί από τον κ. Μαν. Σφακιανάκη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πως μεταξύ των περίπου 1.000 πολιτών που η έρευνα φέρει εμπλεκομένους σε κύκλωμα διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας είναι τρεις εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας και ένας της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

«Ζήτησα τα ονόματά τους και δεν θα περιμένω ούτε υπηρεσιακά ούτε πειθαρχικά συμβούλια. Θα τους θέσω εκτός εκπαιδευτικού συστήματος και ας αναζητήσουν το δίκιο τους όπου θέλουν», δήλωσε ο κ. Λοβέρδος, προσθέτοντας ότι το όλο ζήτημα έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις και πρέπει να αντιμετωπιστεί θεσμικά και συντονισμένα. Στο πλαίσιο αυτό υποστήριξε πως θα πρέπει παρουσία του κ. Σφακιανάκη να γίνει ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων.

Το ζήτημα θα αποτελέσει τις προσεχείς ημέρες και αντικείμενο τηλεδιάσκεψης αρμοδίων φορέων, του υπ. Παιδείας και σχολείων της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή