ΥΠΠΟΑ: Περί τεχνικών θεμάτων η ανακοίνωση της Παρασκευής για την Αμφίπολη

ΥΠΠΟΑ: Περί τεχνικών θεμάτων η ανακοίνωση της Παρασκευής για την Αμφίπολη

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαψεύδει το ΥΠΠΟΑ τις φήμες περί σημαντικών ανακοινώσεων την ερχόμενη Παρασκευή με πολιτική εκπροσώπηση, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά πηγές του υπουργείου. Η ενημέρωση που πρόκειται να κάνει η κ. Παναγιωταρέα από το μουσείο της Αμφίπολης θα εστιάσει κυρίως σε τεχνικά θέματα. Παράλληλα, αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις της αρχαιολόγου Ολγας Παλαγγιά.

Η καθηγήτρια κλασικής αρχαιολογίας Όλγα Παλαγγιά μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, τόνισε πως εμμένει στην απόψή της ό,τι το μνημείο της Αμφίπολης δεν είναι μακεδονικού τύπου. Ακόμη, υποστήριξε ότι το ταφικό μνημείο δεν χτίστηκε τον 4ο αλλά τον 1ο π.Χ. αιώνα. «Μπορεί να είναι του 1ου αιώνα π.Χ. Έλληνες έχουν κατασκευάσει το μνημείο, σε ελληνικό έδαφος βρίσκεται, αλλά πιστεύω ότι έχει χρηματοδοτηθεί από Ρωμαίους», σημείωσε.

«Αν είχε βρεθεί αλλού ο τάφος π.χ. στην Τεγέα δεν θα είχε δοθεί τόσο μεγάλη σημασία. Η Μακεδονία είναι μια ευαίσθητη περιοχή και για τον λόγο αυτό γίνεται όλη αυτή η φασαρία», υποστήριξε η αρχαιολόγος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή