Βορίδης: Στον εισαγγελέα κάποιοι κλινικάρχες

Βορίδης: Στον εισαγγελέα κάποιοι κλινικάρχες

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για βαριές ποινές που μπορεί να φτάσουν ακόμα και σε ισόβια κάθειρξη, σε όσους χρέωναν τον ΕΟΠΥΥ για υπηρεσίες που δεν προσέφεραν, προειδοποίησε χθες από το βήμα του 13ου ετησίου Συνεδρίου Healthworld που διοργανώνει το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, ο υπουργός Υγείας Μ. Βορίδης, αναφερόμενος στους ελέγχους για τις χρεώσεις των ιδιωτικών κλινικών το 2013. Ο ίδιος ανέφερε ότι αναμένει το τελικό πόρισμα των ιδιωτικών ελεγκτικών εταιρειών και προανήγγειλε την έναρξη ελέγχων σε πραγματικό χρόνο, δηλαδή από τη στιγμή που θα εισάγεται για νοσηλεία ο ασφαλισμένος. Οπως δήλωσε για τον εν εξελίξει έλεγχο στις κλινικές, «εγώ δεν βιάζομαι. Αυτός θα τελειώσει και θα έχει ονόματα και διευθύνσεις». Και πρόσθεσε «μήπως αυτοί οι οποίοι διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για το άδικο claw back ξαφνικά βρεθούν να πρέπει να εξηγήσουν στις δικαστικές αρχές γιατί βεβαίωναν ότι έχουν παροχές υπηρεσίας που ποτέ δεν είχαν. Ενημερώνω τους ενδιαφερομένους ότι αυτό διώκεται με τον νόμο 1608/50, είναι απάτη. Ανω των 150.000 ευρώ αποτελεί κακούργημα το οποίο τιμωρείται με την ποινή της ισοβίου καθείρξεως». Ο κ. Βορίδης υπεραμύνθηκε των παρεμβάσεων για τον έλεγχο των δαπανών στην Υγεία (πλαφόν, κατευθυντήριες οδηγίες κ.ά.) και επανέλαβε τη θέση του υπουργείου ότι θα πρέπει να αυξηθεί ο προϋπολογισμός για την Υγεία.

Eν τω μεταξύ, ελλείψεις φαρμάκων από την αγορά κατήγγειλε στο πλαίσιο του συνεδρίου ο φαρμακευτικός κόσμος. Οπως αναφέρθηκε, λείπουν από τα ράφια των φαρμακείων περισσότερα από 250 φάρμακα, ενώ κατηγόρησε τον ΕΟΦ για καθυστέρηση στον έλεγχο των ελλείψεων, με αποτέλεσμα αυτές να μην εντοπίζονται, αφού στο μεταξύ έχει αποκατασταθεί η αγορά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή