Εξαρθρώθηκε σπείρα διακίνησης μεταναστών στην Πάτρα

Εξαρθρώθηκε σπείρα διακίνησης μεταναστών στην Πάτρα

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εξάρθρωση σπείρας που διακινούσε μετανάστες από την Ελλάδα στην Ιταλία, προχώρησε η Ασφάλεια Πατρών, μετά την σύλληψη πέντε ατόμων και συγκεκριμένα δύο Ελλήνων ηλικίας 64 και 52 ετών, μίας Ελληνίδας ηλικίας 40 ετών και δύο υπηκόων Ιράκ ηλικίας 36 και 40 ετών, ενώ αναζητείται ένα ακόμη άτομο. Επίσης, συνελήφθησαν 12 υπήκοοι Συρίας και ένας υπήκοος Ιράκ, οι οποίοι εντοπίστηκαν μέσα σε φορτηγό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, προχθές το μεσημέρι, ο 64χρονος στάθμευσε στην περιοχή Ζαβλάνι της Πάτρας, ένα φορτηγό ιδιοκτησίας του και έπειτα από λίγο έφθασε στην περιοχή ο 36χρονος Ιρακινός, ο οποίος μετέφερε με αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 40χρονου ομοεθνή του, τους 13 μετανάστες, Στην συνέχεια, οι μετανάστες επιβιβάστηκαν στο φορτηγό και κρύφτηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Κατόπιν ο 64χρονος, αφού έκρυψε με το κάλυμμα του φορτηγού την κρύπτη, κατευθύνθηκε προς το νέο λιμάνι της Πάτρας. Ταυτόχρονα ο 52χρονος με την 40χρονη οδηγώντας δύο διαφορετικά αυτοκίνητα, τέθηκαν ως προπομποί στο φορτηγό, προκειμένου να ελέγχουν αν στη διαδρομή υπάρχουν αστυνομικοί ή λιμενικοί, ώστε να ειδοποιήσουν έγκαιρα τον 64χρονο.

 Όμως, όταν έφθασαν στο νέο λιμάνι ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς που ήδη τους παρακολουθούσαν και συνελήφθησαν. Παράλληλα, σε άλλο σημείο της πόλης οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 36χρονο Ιρακινό και τον 40χρονο ομοεθνή του.

Σε έλεγχο που έγινε στο φορτηγό διαπιστώθηκε, σύμφωνα με την Αστυνομία, ότι είχε δημιουργηθεί ειδικά διαμορφωμένος χώρος, ανάμεσα στο ρυμουλκούμενο και τον τράκτορα, ο οποίος καλυπτόταν από διάτρητες λαμαρίνες, ώστε να διευκολύνεται η είσοδος του αέρα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή